Nyhet

Embracer-ägda

Embracer-ägda Dark Horse förlänger avtal med Netflix

Dark Horse Entertainment har förlängt sitt samarbete med Neftlix över flera år, rapporterar bland annat Variety och The Wrap. Streamingjätten har förtur till Dark Horses immateriella tillgångar inom film och parterna har nyligen tillkännagivit flera projekt, däribland långfilmen Bang!.

Tillkännagivandet sker samtidigt som den tredje säsongen av Netflix titel The Umbrella Academy nått streamingföretagets topp tio-lista inom tv. Serien är baserad på Dark Horses tidningsserie med samma namn.

I den nya filmen Bang!, som även den baseras på en serietidning har skådespelaren Idris Elba huvudrollen. Elba är bland annat känd från tv-serien The Wire.

Embracer förvärvade Dark Horse i slutet av 2021. Bolaget hade en omsättning på ungefär 900 miljoner kronor samt en ebit om cirka 130 miljoner kronor i fjol.

https://www.thewrap.com/netflix-dark-horse-deal-extention-bang-idris-elba/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt