Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Sinch och Tesla med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Sinch och Tesla med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Så har fastighetsmiljardärerna handlat på börsen i höst - Arnhult sticker ut" av Affärsvärlden – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Sinch och Tesla med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 15 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Bank of America..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Hufvudstaden, Novo Nordisk och Kindred på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av tre svenska, två norska, fyra danska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Så har fastighetsmiljardärerna handlat på börsen i höst - Arnhult sticker ut. Fastighetsbolagen har haft det tufft på börsen i år...

3. Så har fastighetsmiljardärerna handlat på börsen i höst - Arnhult sticker ut

Så har fastighetsmiljardärerna handlat på börsen i höst - Arnhult sticker ut. Fastighetsbolagen har haft det tufft på börsen i år...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

4. Akelius om favoritchefen: "Skulle klara av VD-jobbet i Castellum alldeles utmärkt"

Akelius om favoritchefen: "Skulle klara av VD-jobbet i Castellum alldeles utmärkt". Roger Akelius har lyft fram Pål Ahlsén som en riktigt bra chef...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Banken ser hög värdering i folkaktien - positivt 2023

Tror på en rejäl uppsida i en av småspararnas favoriter..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Nedgången på Wall Street tynger

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat nedåt på torsdagen, tyngd av nedgången på Wall Street igår sedan Federal Reserve signalerat för fortsatta räntehöjningar nästa år.  Efter cirka 20 minuters handel var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Torsten Jansson: "Räntorna är en ren åldersfråga"

På börsens berg- och dalbana pekar alla kurvor bara uppåt för tillfället för Torsten Jansson och hans modekoncern New Wave. Hög inflation, höga räntor och en lågkonjunktur runt hörnet är inget som han oroar..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Trendbrott i prognoser från samlade investmentbanker och mäklarfirmor. De är i regel positiva till börsen. Det är mestadels rätt..

8. Historiskt trendbrott på USA börsen

Trendbrott i prognoser från samlade investmentbanker och mäklarfirmor. De är i regel positiva till börsen. Det är mestadels rätt eftersom börsen går mer upp än ner. Men det finns också andra orsaker. Kunderna..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Vattenfalls hemliga kraftverk – Europas största

I en militäranläggning från kalla kriget har Sverige ett stort (och fullt fungerande) oljekraftverk. Vattenfall utreder just nu framtiden för Stenungsunds ”hemliga” kraftverk – kan det komma att användas..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Arnhult avgår som vd för Castellum

Arnhult avgår som vd för Castellum. Akelius: En överraskning för mig..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Rutger Arnhult: "Jag har sällan känt mig så motiverad som nu"

Framåt ska Rutger Arnhult lägga sitt fulla fokus och all sin energi på sina investeringar, säger miljardären till Afv efter beskedet att han slutar som VD i Castellum...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Tipset - fällan att undvika efter höjda ISK-skatten

Experten om beteendet man ska undvika: "Det lönar sig inte"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Den bär epitetet ”världens bästa aktie” hos Bloomberg och inte utan anledning – kursen har eld i baken och är upp 1 600 procent..

13. Världens bästa aktie har rusat 1 600 procent

Den bär epitetet ”världens bästa aktie” hos Bloomberg och inte utan anledning – kursen har eld i baken och är upp 1 600 procent sedan börsdebuten i januari i år. Det är indonesiska gruvbolaget PT Adaro..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Här är torsdagens aktierekar

Färsk köprek för Boozt - Handelsbanken går igenom fastighetssektorn..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. SSAB tar plats i Dow Jones Sustainability Europe Index

Stålbolaget SSAB inkluderas i Dow Jones Sustainability Europe Index 2022, enligt ett pressmeddelande. Det är första gången SSAB är med i indexet och det är även första gången ett stålbolag inkluderas. Indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt