Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – SSAB och Tesla med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – SSAB och Tesla med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Banken ser köpläge i småspararfavoriten" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – SSAB och Tesla med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 14 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Ålandsbanken ser positivt på SBB:s storaffär med Brookfield

Ålandsbanken ser positivt på fastighetsbolaget SBB:s affär med kanadensiska kapitalförvaltaren Brookfield avseende utbildningstillgångarna. Det framgår av en morgonkommentar. Även om banken räknat fram att SBB..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

3. Banken ser köpläge i småspararfavoriten

Gyllene läge att plocka in aktien - efter jätteaffären..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - SSAB tappar på sänkt rek

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med lägre kurser. Ståljätten SSAB tappar på en sänkt rekommendation från Morgan Stanley.  Efter 32 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,69 procent till 2 125,88. Indexet har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Marina drönare ska slå ut Rysslands flotta

Marina drönare har visat sig vara effektiva mot Rysslands flotta. Nu tillverkar Ukraina ytterligare 100 obemannade drönare med sprängmedel ombord.  Upp emot en femtedel av de tusentals missiler som Ryssland har..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Gyllenhammar spår ras för hyllat bolag

Finansmannen Peter Gyllenhammar tror att 2023 blir ett förlorat börsår. Det skriver han i sitt helägda bolag PGAB:s årsredovisning, enligt Dagens Industri...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

7. Miljonärer får garantipension – ”märklig förmån”

Garantipension ska hjälpa pensionärer som har det sämst ställt men nu får även miljonärer ta del av grundskyddet – ”märklig förmån”, säger pensionsexpert. Ole Settergren, analyschef på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

EU-direktivet om bolagskatter sänker Evolution. Aktien faller drygt 4 procent..

8. EU-direktivet om bolagskatter sänker Evolution

EU-direktivet om bolagskatter sänker Evolution. Aktien faller drygt 4 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. EU överens om minimiskatt för bolag - Evolution pressas

EU-länderna har kommit överens om att implementera direktivet om en global minimiskatt för företag på 15 procent, känd som pelare 2 och en del av OECD-uppgörelsen från 2021. Det framgår av ett pressmeddelande..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Är i en tjurmarknad - men så ska du agera på börsen nu

Bankens tips till alla småsparare som vill köpa aktier..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Nordea: "Större risk för 50 punkters räntehöjning nu"

Dagens inflationssiffra var lägre än förväntat men långt över Riksbankens krav...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Inflationen steg till 9,5% i november - lägre än väntat

Inflationstakten i Sverige var lägre än väntat i november...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Premiepensionen höjdes med rekordbelopp i december i fjol. Och de yngre pensionärerna fick ännu mer. Nu väntar en ny utbetalning. En..

13. Rekordår för premiepension: ”Höjs mellan 15 och 37 procent”

Premiepensionen höjdes med rekordbelopp i december i fjol. Och de yngre pensionärerna fick ännu mer. Nu väntar en ny utbetalning. En sammanställning av årets premiepension kommer i dagarna. ”Det blir klart den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Just nu: Rysk dieselvåg till Europa

Rekordmycket diesel importeras nu till Europa. Ryssland är kontinentens största dieselleverantör, men nu dras kranen åt. 16 miljoner fat. Så mycket diesel importerades till EU och Storbritannien bara under de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Twitter slutar betala hyra – hårda tag från Musk

Elon Musk går mycket hårdhänt fram på Twitter, enligt vittnesmål från tidigare anställda. Förutom att sparka både chefer och teknisk personal har Twitter under Musk slutat betala flera av bolagets räkningar...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt