Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Starbreeze med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Starbreeze med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Vinnare & Förlorare - SAS och Kambi rusar" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Starbreeze med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 3 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Inderes höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Expert: Strålande framtid för värmepumpar - Di

Värmepumparna går en strålande framtid till mötes. Det uppger värmepumpsexperten Björn Palm, professor i energiteknik vid Kungliga tekniska högskolan, KTH, till Dagens industri. Palms uttalande kommer efter att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder tisdagens handel med att utvecklas i sidled. Flygbolaget SAS rusar efter att ha meddelat att man ska ha en..

3. Vinnare & Förlorare - SAS och Kambi rusar

Stockholmsbörsen inleder tisdagens handel med att utvecklas i sidled. Flygbolaget SAS rusar efter att ha meddelat att man ska ha en pressträff ikväll om sin kapitalanskaffningsprocess.  Efter 46 minuters handel var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Carnegie räknar med stabilt kvartal för Sinch

Carnegie räknar med stabilt kvartal för Sinch. ..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Dags att köpa aktier när alla är livrädda - Di

Dagens industri skriver i en analys att det är dags att köpa aktier när alla är livrädda. Tidningen lyfter fram tre skäl till varför man bör gå in på börsen; 1) Centralbankerna har vunnit kampen och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Di pekar ut två e-handelsbolag som uppköpskandidater

Många e-handelsbolag har kollapsat på börsen efter att inflation och höga räntor tagit över från pandemi-boomen. Dagens industri pekar ut två uppköpskandidater i sektorn. Motorcykel- och skoterhandlaren Pierce..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Air France går in som storägare i SAS

Air France går in som storägare i SAS. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Efter en viss återhämtning under eftermiddagen har Stockholmsbörsen vänt ned på nytt med drygt en timme kvar till stängning. Breda..

8. Nedgången tilltar på Stockholmsbörsen

Efter en viss återhämtning under eftermiddagen har Stockholmsbörsen vänt ned på nytt med drygt en timme kvar till stängning. Breda index, OMXSPI, faller drygt 1 procent...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Familjen Perssons smäll i Storskogen - tappat 2,8 miljarder

Syskonen i familjen Persson har åkt på ordentliga förluster i serieförvärvaren Storskogen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. Meta vill börja ta betalt för Facebook – så drabbas du

Meta planerar att införa en månadsavgift för användare i EU. Men det finns ett sätt att fortfarande använda Instagram och Facebook utan kostnad. Det har alltid varit gratis men snart kan Facebook och Instagram..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Lista: Dagens insynsaffärer - Nätbanker anmäler oftare insiderbrott

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 3 oktober finner vi bland annat "Nätbanker anmäler oftare insiderbrott" och "Invesco flaggar ner i Raysearch". Nedan finner..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Rekordnedgång för mängden sålda livsmedel

Priserna gjorde att värdet av handeln med mat ökade i en högre takt i fjol än vad det gjort något annat år på 2000-talet. Men volymen sjönk rejält. Nedgången var rekordhög, enligt siffror från SCB.  –..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

13. Bristande säkerhet i solpaneler – "byt ut växelriktare"

Bristande säkerhet i solpaneler – "byt ut växelriktare"..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

14. Fick 600 miljoner i tysthet – nu dammsuger han marknaden på objekt

I jakten på att utmana jätten Fortnox har snabbväxaren fyllt kassan rejält, kan Breakit avslöja.“Det finns i princip ingen övre gräns”, säger vd:n – som letar nya förvärv både i Sverige och utomlands..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

15.  Ny köpstämpel för bolaget - blir ny favorit hos Swedbank

Swedbank tar nu in Skanska i sin Fokusportfölj. Banken ser en god vinst- och utdelningstillväxt i bolaget de kommande åren. Banken väljer också att slänga ut verkstadsbolaget Trelleborg och skiftar även två..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Meta Platforms

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.