Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Hernhag: Fallna börsstjärnor för bottenfiskare"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Hernhag: Fallna börsstjärnor för bottenfiskare" som skrevs av Privata Affärer eller "Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima, säljråd för Engcon" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Hernhag: Fallna börsstjärnor för bottenfiskare

Hernhag: Fallna börsstjärnor för bottenfiskare. Så ska du göra med SBB och H&M..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Håll ut – börsen vänder uppåt igen

Experterna är eniga om att rasen på börsen tar slut och att det vänder uppåt igen. Frågan som inte blir riktigt besvarad är när vändningen kommer. I år har Stockholmsbörsen fallit mer än 30 procent,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Anora, Scandinavian..

3. Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima, säljråd för Engcon

Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Anora, Scandinavian Tobacco och Tokmanni samt lämnar säljråd för Engcon.  Börsveckan gör även..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Nationalekonom om dolda orsaken till inflationen: “Blir en jättekrasch”

I augusti publicerades en debattartikel skriven av nationalekonomen Micael Hamberg i Svenska Dagbladet som hade rubriken “Inflationens orsaker behöver nyanseras“. I texten lyfter Hamberg fram att inflationen som vi..

En nyhet från Trijo som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Oncopeptides och Ericsson med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 26 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Intrum tappar rejält på vinstvarning

Stockholmsbörsen handlas lätt uppåt under morgonen. Nyhetsflödet har präglats av vinstvarningar från Intrum och NCC, samt ett uppköpserbjudande på Semcon från Ratos. Efter 25 minuters handel var OMXS30-indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. ”Kommer vara obehaglig överraskning för många”

Fallet på Stockholmsbörsen sedan årsskiftet är nu lika stort som det pandemirelaterade raset under februari – mars 2020 och nergången är ännu inte över, enligt börsexperter SvD talat med...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 26 september finner vi bland annat "Evolutions..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Evolutions vd Martin Carlesund köper aktier för drygt 100 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 26 september finner vi bland annat "Evolutions vd Martin Carlesund köper aktier för drygt 100 miljoner kronor" och "The..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Två köptips från Börsveckan

Och fyra aktier du kan strunta i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Experterna: Det kommerhända på börsen nu

Prognoserna för framtiden: "Vi utgår från att det blir så"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Webforum tecknar avtal med SBB för gemensamt arbetssätt i projektverksamheten

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB strävar efter en ökad kontroll och effektivisering i sina projekt och sin projektverksamhet. Med detta som utgångspunkt valde SBB att ingå ett långsiktigt samarbete med..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

12. Aktiestrateg: Det känns finanskrisaktigt

Stora valutor som kraschar, långa USA-räntor som skenar och ihållande börsfall har lett till oro för att vi kan vara på väg in i en finanskris. – Det känns finanskrisaktigt. Man får den känslan när man ser..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

13. AFV: Ingen uppsida i Axfood

Tidningen rekommenderar sälj..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Höjda priser: Läge att sluta leasa bilen

Leasing har blivit en alltmer populär ägarform för den som vill ha bil. Men nu blir det allt dyrare att leasa sin bil. Ökade kostnader över lag i kombination med räntehöjningar bidrar till prisbilden. Inflation,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Morgan Stanley: Batteritillverkaren kan rusa över 300 procent

Tror starkt på Northvolt-konkurrenten – spår intäkter på 1,1 miljarder dollar 2025..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt