Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima, säljråd för Engcon

Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Anora, Scandinavian Tobacco och Tokmanni samt lämnar säljråd för Engcon.

Börsveckan gör även förändringar i sin utdelningsportfölj. Här utgår H&M, Intrum och Kindred som ersätts av Orkla, Tele2 och Dedicare.

Norsk-finska sprittillverkaren Anora är marknadsledande inom en stabil bransch, men möter trots allt en del utmaningar. Värderingen är låg, men det gäller även tillväxten. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Danska tobaksbolaget Scandinavian Tobacco, STG, vinstvarnade efter sommaren. Värderingen är låg och direktavkastningen hög. Tillväxtutsikterna är dock klena och det finns osäkerheter för lönsamheten. Tidningen ger därför rådet avvakta.

Finska lågprishandlaren Tokmanni har förvisso en låg värdering och god direktavkastning. Börsveckan ger rådet avvakta och ser norska Europris som ett klart bättre alternativ i sektorn.

Mjukvarubolaget 4C Strategies växer snabbt och marknadsutsikterna är goda. Bolaget har breddat sig från militära sektorn mot andra sektorer. Tidningen ger köpråd på ett års sikt.

Specialstålbolaget Alleima har nyligen knoppats av från Sandvik. Börsveckan bedömer att värderingen är låg för detta kvalitetsbolag och rekommenderar köp på ett års sikt.

Maskintillbehörsbolaget Engcon har klättrat med 70 procent sedan börsnoteringen i somras. "Vi tror att man ska plocka hem vinsten och sälja aktien i nuvarande läge", skriver tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien 4C Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt