Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima, säljråd för Engcon

Börsveckan ger köpråd för 4C Strategies och Alleima i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Anora, Scandinavian Tobacco och Tokmanni samt lämnar säljråd för Engcon.

Börsveckan gör även förändringar i sin utdelningsportfölj. Här utgår H&M, Intrum och Kindred som ersätts av Orkla, Tele2 och Dedicare.

Norsk-finska sprittillverkaren Anora är marknadsledande inom en stabil bransch, men möter trots allt en del utmaningar. Värderingen är låg, men det gäller även tillväxten. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Danska tobaksbolaget Scandinavian Tobacco, STG, vinstvarnade efter sommaren. Värderingen är låg och direktavkastningen hög. Tillväxtutsikterna är dock klena och det finns osäkerheter för lönsamheten. Tidningen ger därför rådet avvakta.

Finska lågprishandlaren Tokmanni har förvisso en låg värdering och god direktavkastning. Börsveckan ger rådet avvakta och ser norska Europris som ett klart bättre alternativ i sektorn.

Mjukvarubolaget 4C Strategies växer snabbt och marknadsutsikterna är goda. Bolaget har breddat sig från militära sektorn mot andra sektorer. Tidningen ger köpråd på ett års sikt.

Specialstålbolaget Alleima har nyligen knoppats av från Sandvik. Börsveckan bedömer att värderingen är låg för detta kvalitetsbolag och rekommenderar köp på ett års sikt.

Maskintillbehörsbolaget Engcon har klättrat med 70 procent sedan börsnoteringen i somras. "Vi tror att man ska plocka hem vinsten och sälja aktien i nuvarande läge", skriver tidningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt