Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Högavkastande bolagen som väntas höja utdelningen"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Högavkastande bolagen som väntas höja utdelningen" som skrevs av Privata Affärer eller "Turisterna överger London efter covid" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Högavkastande bolagen som väntas höja utdelningen

Finanssajten har sållat bland de amerikanska jättarna..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Grattis svenska hushåll – våra matpriser faller

Härom veckan kallade finansminister Svantesson till sig cheferna för landets dagligvarukedjor för att diskutera matpriser. Det lät på finansministern efteråt som om de fått en uppsträckning. Kort därefter..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

En grupp besökare har under de senaste åren blivit mycket viktig för Storbritannien. Det har lett till att turistnäringen inte..

3. Turisterna överger London efter covid

En grupp besökare har under de senaste åren blivit mycket viktig för Storbritannien. Det har lett till att turistnäringen inte återhämtat sig lika snabbt som i andra europeiska länder efter pandemin...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Kundens makt – rata det dyra

En paprika för 100 kronor kilot, eller ett paket bordssmör för 80? Nä, nu jäklar får det var stopp. Kunderna ratar dyra varor och köper mindre. – Det sker automatiskt. Vi är ekonomiskt rationella individer,..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Mercedes-AMG One slaktar Porsches banrekord

Mercedes-AMG One, tyskarnas tolkning av en F1-bil för gatan, har slaktat rekord efter rekord på diverse banor. Nu har rekordet för produktionsbilar krossats på italienska Monza-banan. Mercedes-AMG One visades upp..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Krav på extrahöjning av hyror

Det är ovanligt tuffa hyresförhandlingar i år. Över 40 procent av avtalen är ännu inte klara. I Malmö har i dagarna dessutom flera stora bostadsbolag – som nyss gjort bland de högsta hyreshöjningarna på 30..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

7. Så kan robotar leverera din post i framtiden

Är robotar framtiden för hållbar logistik? Ett projekt med den självkörande boten Hugo, som är uppkopplad via Tele2, ska ge oss svaret...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

8. Nedgång på Wall Street efter påskledigheten

Nedgång på Wall Street efter påskledigheten. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Det saknas 25 000 laddstationer i Sverige

Antalet elbilar på de svenska vägarna ökar rekordsnabbt. Samtidigt saknas dock fortfarande 25 000 laddstationer och ofta handlar det om att det saknas ett samordnat ansvar i frågan.  Allt fler skaffar elbil men det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Försiktigt uppåt på Tokyobörsen

Försiktigt uppåt på Tokyobörsen. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. På jakt efter Nordkoreas krypto-hackare

Nordkoreas krypto-hackare har stulit enorma summor som går till landets missilprogram. Nu har Sydkorea och USA slagit sina kloka huvuden samman för att spåra hackarna och pengarna. Att Nordkorea hackar krypto-konton..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Lamborghini säger nej till mindre motorer

Allt mer stringenta utsläppskrav har gjort att många biltillverkare har vaskat cylindrar till förmån för miljön. Detta är dock något Lamborghini inte tänker göra. Ferrari lanserade nyligen sin laddhybrid 296..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Mine Storage har ingått ett avtal med det brittiska AIM-noterade gruvbolaget Anglesey Mining och dess 49,75-procentigt ägda dotterbolag..

13. Mine Storage vill satsa på pumpad vattenkraft vid Grängesbergsgruvan

Mine Storage har ingått ett avtal med det brittiska AIM-noterade gruvbolaget Anglesey Mining och dess 49,75-procentigt ägda dotterbolag Grängesberg Iron AB om att utreda konceptuella planer och konstruktioner för..

En nyhet från Råvarumarknaden som du kan ta del av här.

14. Prisrally och räntor kan kosta 60 000

En tvåbarnsfamilj i villa kan få kostnadsökningar på nära 60 000 kronor i år. Det visar en uträkning banken SBAB gjort åt Sveriges Radio Ekot. ”En privatekonomisk chock”, säger Nordnets sparekonom Frida..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Kia gasar på: Helt elektriska till 2040

2021 gjorde Kia en helomvändning rent varumärkesmässigt. Nu har Kia även reviderat framtidens planer. Det var under Kias investerardag som märket tydliggjorde sina mål för framtiden. Sedan 2020 har det koreanska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ferrari

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt