Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Köp krisande SBB"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Köp krisande SBB" som skrevs av Privata Affärer eller "Nordea sänker SBB – kassan sinar" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Köp krisande SBB

Köp krisande SBB. Behåll Ericsson..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Peab och Norske Skog med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 15 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Cowen sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Nordea sänker sin rekommendation på SBB från köp till behåll, bland annat med argumentet att fastighetsbolagets kassa sinar. På..

3. Nordea sänker SBB – kassan sinar

Nordea sänker sin rekommendation på SBB från köp till behåll, bland annat med argumentet att fastighetsbolagets kassa sinar. På torsdagen släppte SBB som leds av Ilija Batljan, grundare och vd, sin..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Penser och Carlsquare skruvar ner riktkurser för SBB efter rapporten

Fastighetsbolaget SBB rapporterade ett lägre förvaltningsresultat för andra kvartalet under morgonen och Erik Penser Bank samt analysfirman Carlsquare har under dagen släppt analyser för företaget, där båda..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - Rapporter gör avtryck i kurserna

Stockholmsbörsen har inlett nedåt på fredagen där marknaden smälter morgonens intensiva rapportflöde. Efter drygt 25 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,61 procent till 1 891,90. Indexet har under dagen rört..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Günther Mårder: Så lurar du inflationen

Spargurun Günther Mårder bjuder på sina bästa tips på Di.se när inflationen gröper ur plånboken – lägg om dina vanor står i centrum. ”Det bästa sättet att skydda sig mot inflationen i det här avseendet..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Knappt hälften av de arbetslösa får a-kassa

Knappt hälften av de arbetslösa får a-kassa. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Nyhetsbyrån Direkt publicerar varje fredag en lista över de 15 mest blankade aktierna på den svenska marknaden. Listan baseras på till..

8. Många blankar SBB och Elctrolux

Nyhetsbyrån Direkt publicerar varje fredag en lista över de 15 mest blankade aktierna på den svenska marknaden. Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Tvärstopp för bilförsäljningen

Tvärstopp för bilförsäljningen. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. USA köper jetboots till militären – order värd 100 miljoner

USA utrustar specialstyrkor och Navy Seals med jetboots. Den senaste teknikprylen tillverkas av företaget Patriot3 och är värd 105,6 miljoner kronor. USA ser till att ligga i framkant när det gäller modern teknik...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Stärkt kassa i VNV väger tyngre än det minskade substansvärdet - Pareto

Pareto Securities har i en analys av investmentbolaget VNV Global fastslagit att dess stärkta kassaposition väger tyngre än det minskade substansvärdet. Denna kommentar kommer efter att VNV släppt sin Q2-rapport. I..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Två fonder tappar stjärnor i Morningstar rating

Igår och idag har två fonder tappat varsin stjärna i Morningstar rating-rankningen...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Elon Musks 76-åriga pappa, Errol Musk säger att han år 2019 fick ännu ett barn med sin 35-åriga styvdotter, de har redan en son..

13. Elon Musks far erkänner ett andra barn med sin styvdotter

Elon Musks 76-åriga pappa, Errol Musk säger att han år 2019 fick ännu ett barn med sin 35-åriga styvdotter, de har redan en son tillsammans.  Errol Musk och hans 41 år yngre styvdotter Jana Bezuidenhout har sonen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. BICO Group rasar med över 50 % efter att ha vinstvarnat – Varnar för osäkra marknadsförhållanden

Biotechbolaget BICO Group rasar kraftigt på fredagseftermiddagen. Detta efter att bolaget under fredagseftermiddagen vinstvarnat samt gett sin syn på marknadsförhållandena framgent och samtidigt inlett ett..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Tidigare infektion och vaccin skyddar inte mot BA.4 och BA.5

Den som varit smittad av originalversionen av omikron har inte särskilt bra skydd mot dess undervarianter BA.4 och BA.5. Smittskyddsexperten och chefen för USA:s National Institute of Allergy and Infectious Diseases,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BICO Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.