Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Köp krisande SBB"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Köp krisande SBB" som skrevs av Privata Affärer eller "Nordea sänker SBB – kassan sinar" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Köp krisande SBB

Köp krisande SBB. Behåll Ericsson..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Peab och Norske Skog med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 15 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Cowen sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Nordea sänker sin rekommendation på SBB från köp till behåll, bland annat med argumentet att fastighetsbolagets kassa sinar. På..

3. Nordea sänker SBB – kassan sinar

Nordea sänker sin rekommendation på SBB från köp till behåll, bland annat med argumentet att fastighetsbolagets kassa sinar. På torsdagen släppte SBB som leds av Ilija Batljan, grundare och vd, sin..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Penser och Carlsquare skruvar ner riktkurser för SBB efter rapporten

Fastighetsbolaget SBB rapporterade ett lägre förvaltningsresultat för andra kvartalet under morgonen och Erik Penser Bank samt analysfirman Carlsquare har under dagen släppt analyser för företaget, där båda..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - Rapporter gör avtryck i kurserna

Stockholmsbörsen har inlett nedåt på fredagen där marknaden smälter morgonens intensiva rapportflöde. Efter drygt 25 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,61 procent till 1 891,90. Indexet har under dagen rört..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Günther Mårder: Så lurar du inflationen

Spargurun Günther Mårder bjuder på sina bästa tips på Di.se när inflationen gröper ur plånboken – lägg om dina vanor står i centrum. ”Det bästa sättet att skydda sig mot inflationen i det här avseendet..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Knappt hälften av de arbetslösa får a-kassa

Knappt hälften av de arbetslösa får a-kassa. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Nyhetsbyrån Direkt publicerar varje fredag en lista över de 15 mest blankade aktierna på den svenska marknaden. Listan baseras på till..

8. Många blankar SBB och Elctrolux

Nyhetsbyrån Direkt publicerar varje fredag en lista över de 15 mest blankade aktierna på den svenska marknaden. Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Tvärstopp för bilförsäljningen

Tvärstopp för bilförsäljningen. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. USA köper jetboots till militären – order värd 100 miljoner

USA utrustar specialstyrkor och Navy Seals med jetboots. Den senaste teknikprylen tillverkas av företaget Patriot3 och är värd 105,6 miljoner kronor. USA ser till att ligga i framkant när det gäller modern teknik...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Stärkt kassa i VNV väger tyngre än det minskade substansvärdet - Pareto

Pareto Securities har i en analys av investmentbolaget VNV Global fastslagit att dess stärkta kassaposition väger tyngre än det minskade substansvärdet. Denna kommentar kommer efter att VNV släppt sin Q2-rapport. I..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Två fonder tappar stjärnor i Morningstar rating

Igår och idag har två fonder tappat varsin stjärna i Morningstar rating-rankningen...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Elon Musks 76-åriga pappa, Errol Musk säger att han år 2019 fick ännu ett barn med sin 35-åriga styvdotter, de har redan en son..

13. Elon Musks far erkänner ett andra barn med sin styvdotter

Elon Musks 76-åriga pappa, Errol Musk säger att han år 2019 fick ännu ett barn med sin 35-åriga styvdotter, de har redan en son tillsammans.  Errol Musk och hans 41 år yngre styvdotter Jana Bezuidenhout har sonen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. BICO Group rasar med över 50 % efter att ha vinstvarnat – Varnar för osäkra marknadsförhållanden

Biotechbolaget BICO Group rasar kraftigt på fredagseftermiddagen. Detta efter att bolaget under fredagseftermiddagen vinstvarnat samt gett sin syn på marknadsförhållandena framgent och samtidigt inlett ett..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Tidigare infektion och vaccin skyddar inte mot BA.4 och BA.5

Den som varit smittad av originalversionen av omikron har inte särskilt bra skydd mot dess undervarianter BA.4 och BA.5. Smittskyddsexperten och chefen för USA:s National Institute of Allergy and Infectious Diseases,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt