Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Medvedev hotar Nato med tredje världskrig"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Medvedev hotar Nato med tredje världskrig" som skrevs av Dagens PS eller "Förvaltare: Masspyskos i de större fastghetsaktierna i Sverige" av Affärsvärlden – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Medvedev hotar Nato med tredje världskrig

Rysslands ex-president Dmitrij Medvedev hotar Nato med ett tredje världskrig samtidigt som Ryssland utfört en robotattack mot ett köpcentrum i Ukraina. Enligt Ukrainas president Volodymyr Zelenskij befann sig upp..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Blytungt fall för Polestar på NY-börsen

Efter rivstarten för Polestar på börsdebuten på midsommarafton kom verkligheten i går i kapp den Volvo Cars-delägda biltillverkaren. Aktien i elbilstillverkaren Polestar rasade med mer än 15 procent på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

I en tid då oro över inflation, räntehöjningar och krig drabbar fastighetsmarknader världen över tycks den svenska vara särskilt..

3. Förvaltare: Masspyskos i de större fastghetsaktierna i Sverige

I en tid då oro över inflation, räntehöjningar och krig drabbar fastighetsmarknader världen över tycks den svenska vara särskilt utsatt...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

4. Mystisk rymdfarkost kraschade på månen

I mars kraschade en oidentifierad raket på månens baksida och skapade en dubbelkrater, hittills har inget land tagit på sig ansvaret för raketen. USA:s federala myndighet för rymdfart, Nasa, har upptäckt en plats..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Så tror investerarna om H&M:s rapport

Imorgon den 29 juni lämnar klädbolaget HM sin rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Affärsvärlden stresstestar svenska fastighetsbolag

Affärsvärlden har stresstestat svenska fastighetsbolag genom att undersöka hur de klarar av att räntorna stiger med 2 procentenheter och att direktavkastningskravet höjs med 1 procentenhet. Affärstidningen har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Sverige säljer stridsfordon för 17 miljarder

Sverige säljer stridsfordon för 17 miljarder. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

8. 500 år gammalt företag i konkurs

500 år gammalt företag i konkurs. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Anmälningstiden i uppköpsbudet på Swedish Match inleds 29 juni, avslutas 30 september

Philip Morris Holland Holdings har nu publicerat erbjudandehandlingen gällande uppköpsbudet på tobaksbolaget Swedish Match. Det framgår av ett pressmeddelande. Philip Morris lade den 11 maj genom dotterbolaget..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Wall Street-björn ser rally i kristallkulan

Han uppges vara en ”ökänd” björn på Wall Street och nu ser han ett nytt rally i horisonten på aktiemarknaden i USA. Michael Wilson, som leder Morgan Stanleys strateger och som tidigare prickat rätt om..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Analytikerna eniga: Riksbanken höjer 50 punkter

Analytikerna eniga: Riksbanken höjer 50 punkter. "Ökar åtstramningstakten"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Pareto sätter Köp på oljebolaget

Pareto sätter Köp på oljebolaget. Aktien rusar nästan 10 procent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen har inlett oregelbundet på tisdagen.  Efter 37 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,07 procent till 1 923,58...

13. Vinnare & Förlorare - SAS stiger i öppningen

Stockholmsbörsen har inlett oregelbundet på tisdagen.  Efter 37 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,07 procent till 1 923,58. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,18 procent som lägst och 0,82..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Analytikerna stupsäkra: Så mycket höjs styrräntan

I morgon, den 29 juni, samlas ledamöterna i Riksbanken för att ta nytt beslut om styrräntan – och analytikerna är säkra på vad som väntar. Enligt Infronts prognosenkät, som Nyhetsbyrån Direkt hänvisar till i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Deutsche Bank: Börsen kan ha nått botten

För den som tycker att börsfallet är mer än tillräckligt och har pengar som brinner i fickan är analysen från Deutsche Bank nedan ett bra argument för att agera. Banken har ställt samman alla recessioner under..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt