Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Pareto möblerar om rejält i sin svenska modellportfölj"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Pareto möblerar om rejält i sin svenska modellportfölj" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Vinnare & Förlorare - Tobii rusar i öppningen" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Pareto möblerar om rejält i sin svenska modellportfölj

Analyshuset Pareto möblerar om rejält i sin svenska modellportfölj inför juli.  Totalt adderas fyra nya aktier och lika många plockas bort.  Nya komponenter är Calliditas, Egetis Therapeutics, VNV Global och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Avanzas sparare har lagt en femtedel av alla köpkronor i SBB i år

Avanza-spararna har under 2022 lagt mer än en fjärdedel av sitt nettoköpande i SBB och Investor...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen har som väntat inlett nedåt på fredagen, första dagen på andra halvåret efter det svaga första halvåret. Senare i..

3. Vinnare & Förlorare - Tobii rusar i öppningen

Stockholmsbörsen har som väntat inlett nedåt på fredagen, första dagen på andra halvåret efter det svaga första halvåret. Senare i dag kommer högintressanta inflationssiffror från EMU (klockan 11.00).  Efter..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Kommuninvest: Samhällsfastighetsbolagens argument haltar

SBB har haft ett mycket tungt år på börsen. Nu strör också en viktig aktör salt i såren. Kommuninvest har tittat på området samhällsfastigheter. Slutsatsen är enkel. Argumenten att hyra för kommunen haltar..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

5. SBB-rally i debuten på börsens storbolagslista

SBB är dagens stora vinnare efter debuten på Stockholmsbörsens storbolagslista OMXS30 – Ilija Batljan har plötsligt skäl att dra på smilbanden. Under förmiddagen var Samhällsbyggnadsbolaget, SBB – som gjort..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. SBB publicerar kassaflödesanalys på nettobasis efter blankaranalys

Fastighetsbolaget SBB har beslutat att publicera en kassaflödesanalys för 2021 på nettobasis i hänseende till förvärv som genomförts via en bolagstransaktion...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Michael Burry: Bara halvvägs in i börsraset

Enligt hedgefondförvaltaren Michael Burry, som blev känd genom filmen The Big Short, är marknaden bara halvvägs in i börsraset. Bloomberg rapporterar att Michael Burry, som spelades av Christian Bale i ”The Big..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Bob Michele, Wall Street-veteran på JPMorgan, har upplevt mycket men inget slår dagens situationen på finansmarknaderna – den är..

8. Wall Street-räv: Värre än stagflationskrisen

Bob Michele, Wall Street-veteran på JPMorgan, har upplevt mycket men inget slår dagens situationen på finansmarknaderna – den är värre än under stagflationskrisen, anser han. Det var då, i början av 1980-talet..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Trading Direkt: SHB:s Johan Löf om riksbanksbeskeden

Tekniske analytikern Tobbe Rosén analyserade 14 aktier, varav en jämförelse av sex aktier i telekomsektorn inledde programmets andra segment. Slutligen gick programledare Joakim Rönning igenom morgonens nyhet från..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Lista: Dagens aktierekar 1 juli – FLSmidth & Co. med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 1 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Deutsche Bank sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. SBB och Investor i köptoppen i juni

"Spararna ser köpläge i raset på börsen"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Pilotfacket i blåsväder efter groda – ”osmakligt”

SAS rasar mot ett nu borttaget inlägg på sociala medier från pilotfacket där ledningen beskrivs i raljanta och nedsättande ordalag. ”Det var riktigt osmakligt”, säger SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Om det krävs är pilotfacket – som nu hotar att gå ut i strejk – redo att låta SAS gå i konkurs, rapporterar norska VG. ”Om..

13. Pilotfacket: Då får SAS gå i konkurs

Om det krävs är pilotfacket – som nu hotar att gå ut i strejk – redo att låta SAS gå i konkurs, rapporterar norska VG. ”Om företaget inte vill anamma den skandinaviska modellen anser vi att det är en aktör..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Affärsvärlden ger köpråd för Sagax D-aktie för långsiktiga

Fastighetsbolaget Sagax D-aktie har rasat i kurs och erbjuder nu en direktavkastning på mer än 8,5 procent. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen. "D-aktien är ett evigt instrument och därmed..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Putin lovar öppna sjöväg för ukrainsk veteexport

Rysslands president Vladimir Putin har lovat att öppna en sjöväg för export av ukrainskt vete...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt