Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Placera pekar ut 21 billiga nordiska bolag som klarar hårda krav"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Placera pekar ut 21 billiga nordiska bolag som klarar hårda krav" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Chockhöjd skatt hotar vanliga ISK-sparare" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Placera pekar ut 21 billiga nordiska bolag som klarar hårda krav

Börsfallet det senaste året innebär att många nordiska bolag nu framstår som lågt värderade.  "För ett år sedan var det inte många nordiska aktier som stack ut som billiga. När vi lägger ut ett nytt..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – SSAB och Intrum med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 28 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

En kraftig skattehöjning riskerar att kullkasta ISK (investeringssparkonto) som populäraste sparformen, skriver Dagens Industri. Ytterst..

3. Chockhöjd skatt hotar vanliga ISK-sparare

En kraftig skattehöjning riskerar att kullkasta ISK (investeringssparkonto) som populäraste sparformen, skriver Dagens Industri. Ytterst påverkar statslåneräntan skatten på sparandet i investeringssparkonton. Den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Truecallar rasar efter blankarrapport från Viceroy

Tror att GDPR kan ställa till det - Truecaller vill ännu inte kommentera..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Nato-topp: De kan ligga bakom gasläckorna

Enligt en högt uppsatt chef inom Natos forskningsavdelning kan flera grupper ha intresse av att skada gasflödet till Europa. Arnold Dupuy är ordförande i SAS-163, en forskningsgrupp inom försvarsalliansen Natos..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Turkiet vänder Putin ryggen – står på Ukrainas sida

Statliga turkiska banker planerar att lämna ett betalningssystem som används av ryssar, något som markerar en vändning i Turkiets inställning. På tisdagen beslutade de enda tre långivare i Turkiet som fortfarande..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Placera: Här är 21 billiga nordiska bolag

Placera: Här är 21 billiga nordiska bolag..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Efter en väldigt svajig onsdagshandel stängde Stockholmsbörsen på plus. Det breda OMXS-indexet steg 1,0 procent och OMXS30-index med de..

8. Banker förlorare på stigande börs

Efter en väldigt svajig onsdagshandel stängde Stockholmsbörsen på plus. Det breda OMXS-indexet steg 1,0 procent och OMXS30-index med de mest omsatta aktierna ökade 0,5 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. SBB-blankaren Viceroy kortar Truecaller

Viceroy Reseach, som är kända för sin kampanj mot SBB, har tagit en kortposition i Truecaller. Det framgår av ett twitterinlägg från blankarspecialisten...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

10. Skandia: Dags att fylla på med svenska aktier

Skandia: Dags att fylla på med svenska aktier. Förbereder sig för en kronförstärkning..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. ”Bredbandsjesus” nya plan: El till fast lågt pris

All el du behöver till ett lågt, fast pris. Det är löftet från internetpionjären Jonas Birgersson. Målet är att revolutionera elmarknaden på samma sätt som han förändrade bredbandsindustrin för drygt 20 år..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Lista: Dagens insynsaffärer - Storägaren Kvalitena säljer aktiepost i Maha Energy till Starboard som blir största ägare

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 28 september finner vi bland annat "Storägaren Kvalitena säljer aktiepost i Maha Energy till Starboard som blir största..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

I en intervju med Tidningen Näringslivet går professor Jan Blomgren ut stenhårt och sågar Sveriges energipolitik som han menar..

13. Professor sågar Sveriges energipolitik: ”Lata feta katter”

I en intervju med Tidningen Näringslivet går professor Jan Blomgren ut stenhårt och sågar Sveriges energipolitik som han menar förvandlat världens bästa energisystem till en patient i kris: ”Nu skiter vi i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Vinnare & Förlorare - Kursrally för Bioarctic efter lyckad stude

Stockholmsbörsen inleder onsdagens handel med en tydlig nedgång. Trots det stiger Bioarctic efter att ha presenterat positiva resultat för sin antikropp mot Alzheimers. Nyhetsflödet har även innehållet ett antal..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Utlandssvenskar blir av med garantipensionen

Riksdagsbeslut påverkar 58 000 utflyttade svenskar..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt