Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera

Placera pekar ut 21 billiga nordiska bolag som klarar hårda krav

Börsfallet det senaste året innebär att många nordiska bolag nu framstår som lågt värderade.

"För ett år sedan var det inte många nordiska aktier som stack ut som billiga. När vi lägger ut ett nytt finmaskigt värderingsnät idag fastnar desto fler aktier", skriver Placera i en analys på onsdagen.

De hårda kraven som ställs i den nya granskningen är inga mikrobolag, inga förhoppningsbolag, ett p/e-tal på max 10, en direktavkastning på minst 5 procent, skuldsättning på högst 0,5 för nettoskuld/eget kapital samt en rörelsemarginal på minst 5 procent. Det krävs även att bolagen följs av minst tre analytiker.

De 21 nordiska bolagen som klarar kraven enligt ovan är danska AP Möller Maersk, Pandora, Scandinavian Tobacco, svenska Alimak, Betsson, Billerud Korsnäs, Boliden, Electrolux, Nobia, SKF och SSAB, norska Elkem, Equinor, Norsk Hydro, finska Fiskars, Konecranes, Metsä Board, Outokumpu, Tietoevry, Uponor samt Valmet.

"Tyvärr bör man även utgå ifrån att en del också kommer att visa sig vara så kallade värdefällor som ser billiga ut men som ändå kommer att få det tufft framöver om de förväntade vinstnivåerna inte infrias", avslutar Placera sin analys.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2022/09/28/gott-om-billiga-nordiska-aktier.plc.html

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien A.P. Moller Maersk

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt