Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Proffset: 10 köpvärda aktier – så får du guldläge"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Proffset: 10 köpvärda aktier – så får du guldläge" som skrevs av Dagens PS eller "Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Proffset: 10 köpvärda aktier – så får du guldläge

”Det gäller att ha lite krigskassa inför hösten”, säger börsprofilen Marcus Hernhag i Di och levererar 10 tips på köpvärda aktier. Tidningen konstaterar att Stockholmsbörsen rasat med närmare 30 procent..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Adevinta och Novo Nordisk med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 8 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på..

3. Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Trading Direkt: Om veckans vinnare och förlorare

Tobbe Rosén gjorde därefter teknisk analys på elva bolag som hade önskats av tittarna innan morgonens börsnyheter sammanfattades. Bolag som nämndes i sändningen: SBB, Platzer, Storytel, LMK group, SAS. Teknisk..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. SBB fortsätter att miljardsälja

SBB fortsätter att miljardsälja..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

6. Elliott Management har köpt in sig i Swedish Match - motsätter sig Philip Morris bud

Aktivistfonden Elliott Management, som grundats av och leds av Paul Singer, har köpt in sig i tobaksbolaget Swedish Match med syftet att motsätta sig det bud Philip Morris lagt på bolaget. Det rapporterar Bloomberg..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Nu höjs bensinpriserna igen

Nu höjs bensinpriserna igen. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Efter månader av krig i Ukraina visar Rysslands president Vladimir Putin inga tecken på att lösa konflikten. I ett tv-sänt tal från..

8. Putin: kriget varar ”till den siste ukrainaren”

Efter månader av krig i Ukraina visar Rysslands president Vladimir Putin inga tecken på att lösa konflikten. I ett tv-sänt tal från den ryska statsduman igår varnade presidenten tvärtom västvärlden för att..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Lista: Dagens insynsaffärer - Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 12 maj finner vi bland annat "Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav" och "Capital Group flaggar..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Elbilens smutsiga hemlighet

Jorden mår inte bra. Varje ny rapport från FN meddelar att vi rusar mot en global katastrof och kräver drastiska handlingar från världens ledare. Men även när beslutsfattarna är eniga om att det finns ett..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Tre råd för oroliga tider från ”börspsykologen”

Tre råd för oroliga tider från ”börspsykologen”. "Undvik de mentala fallgroparna"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Vinnare & Förlorare - Oregelbundet i väntan på USA-statistik

Stockholmsbörsen har inlett oregelbundet på fredagen. Utvecklingen följer tendens som ses på de större Europabörserna där bland andra DAX index är ned 0,1 procent med FTSE 100-index är oförändrad. Marknaden..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Försäljningen av värmepumpar i Sverige under det första halvåret var i paritet med första halvåret 2021. Vätska-vatten och luft..

13. Svenska värmepumpsmarknaden såg inbromsning under andra kvartalet.

Försäljningen av värmepumpar i Sverige under det första halvåret var i paritet med första halvåret 2021. Vätska-vatten och luft-vatten har gått något bättre än 2021. Samtidigt ses en inbromsning under andra..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Reinfeldt: ”Kall och svår vinter väntar”

Sveriges senaste moderata statsminister, Fredrik Reinfeldt, uttalar sig sällan om svensk inrikespolitik och sin egen tid vid makten. Däremot uttalar han sig gärna om Ryssland agerande och Putins energipolitik – han..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Jättefynd i Turkiet kan bryta Kinas metall-dominans

Ett jättefynd av sällsynta jordartsmetaller i Turkiet kan på sikt förändra spelplanen för den gröna omställningen.  Turkiet har världens näst största reserv av sällsynta jordartsmetaller på 694 miljoner..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt