Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Spararna bottenfiskar i SBB"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Spararna bottenfiskar i SBB" som skrevs av Affärsvärlden eller "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Spararna bottenfiskar i SBB

Det har varit fortsatt tufft på börsen i juni och extra tufft har det varit för SBB - där spararna hos såväl Avanza som Nordnet valt att bottenfiska...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Elbilsbatteriboom i sikte – nu kan du göra aktieklipp

Goldman Sachs spår att batterimarknaden i Europa inom kort exploderar och bjuder på tips på globala aktieklipp – missa inte det! Investmentbankjätten tror att den europeiska batterimarknad kan vara värd 900..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av två svenska, sju norska aktier och en finsk. Listan baseras på Investtechs..

3. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av två svenska, sju norska aktier och en finsk. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Här är Erik Selins nya investering

Här är Erik Selins nya investering..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

5. Räntan dubbelhöjs för första gången på 22 år

Riksbanken har under morgonen lämnat besked om räntan, som höjs från 0,25 till 0,75%...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. SBB-aktien i köptoppen – raketen Saab säljs

Trots kalabaliken i Ilija Batljans SBB – eller just därför – är SBB-aktien fortsatt mest populär bland Nordnets sparare, men i kursraketen Saab plockar många hem vinsten. ”Spararna fortsätter storköpa SBB i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Elbilarna med längst faktisk räckvidd

Hur långt man faktiskt kommer med en elbil överensstämmer sällan med den officiella räckvidden. Flertalet faktorer spelar in i vad den faktiska räckvidden blir, något vi i Sverige helt klart blir varse om när..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

J.D. Power är en amerikanskt konsumentforsknings-, data- och analysfirma som de senaste 36 åren har gjort en undersökning där..

8. Volvo, Polestar och Tesla har stora kvalitetsproblem

J.D. Power är en amerikanskt konsumentforsknings-, data- och analysfirma som de senaste 36 åren har gjort en undersökning där konsumenter får svara på 223 frågor om deras ägarupplevelse av nya bilar. I år..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Vinnare & Förlorare - Nedåt inför Riksbankens räntebesked

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat nedåt på torsdagen inför Riksbankens penningpolitiska besked vid halvtio-tiden.  Efter 10 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,46 procent till 1 880,50. Indexet har under..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Prisfallet på bostäder accelererar

Prisfallet på bostäder accelererar. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Nu ryker tillgångarna för ryska oligarkerna

En global insatsstyrka meddelar att man på 100 dagar har lyckats frysa tillgångar på över 330 miljarder dollar från ryska oligarker och banker. Man har också lyckats beslagta flera av oligarkernas lyxyachter. ..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Riksbanken inte lika hökaktig som marknaden prissatt - SEB

Riksbankens höjning på 50 baspunkter till 0,75 procent på torsdagen var väntad. Men man levde inte riktigt upp till den hökaktiga marknadsprissättning som fanns inför beskedet, skriver SEB i en kommentar. SEB..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

SBB avyttrar fastigheten Höder 7 i Umeå för 300 mkr, vilket är i linje med senaste externvärderingen. Fastigheten har en uthyrningsbar..

13. SBB säljer fastighet i Umeå för 300 mkr – I linje med senaste externvärderingen

SBB avyttrar fastigheten Höder 7 i Umeå för 300 mkr, vilket är i linje med senaste externvärderingen. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 10 500 kvm. Total hyresintäkt för 2022 uppgår till 18 870 tkr...

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

14. ”Större sannolikhet att vi får höja mer”

Lönesänkningar, fallande bostadspriser och en inflation på över 10 procent. Det blir följden av Riksbankens räntehöjningar. Trots detta öppnar riksbankschefen för fler räntehöjningar än vad som ligger i..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Ingen överhettning – ändå höjer Riksbanken räntan

Riksbanken höjde på torsdagen styrränta med en halv procentenhet. Detta trots att Sveriges ekonomi inte är överhettad, enligt flera ekonomer som SvD talat med. Som ändå är eniga om att Riksbanken måste..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt