Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio""

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio"" som skrevs av Affärsvärlden eller "Onsdag: Det här händer i dag" av Breakit – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio"

Avanzas småspararna fortsatte att nettoköpa aktier för åttonde månaden i rad, trots den sämsta augustimånaden sedan 2011...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Wallenbergarna vinnare på utdelningsfesten

Innan årets slut ska 77 börsbolag glädja sina aktieägare med utdelningar och Wallenbergsfärens maktbolag är inte oväntat vinnare. Enligt Dagens Industri, som listar utdelningsaktierna, återkommer flera..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

3. Onsdag: Det här händer i dag

Onsdag: Det här händer i dag. Kalender onsdag 31 augusti..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Oncopeptides ordförande Per Wold-Olsen köper aktier för 0,4 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 31 augusti finner vi bland annat "Oncopeptides ordförande Per Wold-Olsen köper aktier för 0,4 miljoner kronor" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Lista: Årets bästa och sämsta aktier - Oncopeptides och Sinch åt olika håll

Lista: Årets bästa och sämsta aktier - Oncopeptides och Sinch åt olika håll. Två tredjedelar in på börsåret har Stockholmsbörsen backat 26%...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Ingves: "Vi kommer att ta pengar från folk"

Riksbanken är tvunget att höja räntan även om det innebär mer smärta för de redan skuldtyngda hushållen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Dagens aktierekommendationer – PayPal och K2A med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 31 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Kepler Cheuvreux..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Specialstålbolaget Alleima börjar i dag den 31 augusti att handlas på Nasdaq Stockholm. Aktien handlas med kortnamnet ALLEI på..

8. Sandviks avknoppning Alleima börjar i dag handlas på Nasdaq Stockholm

Specialstålbolaget Alleima börjar i dag den 31 augusti att handlas på Nasdaq Stockholm. Aktien handlas med kortnamnet ALLEI på segmentet Largecap. Sandvik har inför noteringen delat ut aktier i Alleima till sina..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Orrön och Investor i köptoppen

Lundinsfärens gröna energisatsning, Orrön Energy, och Wallenbergsfärens maktbolag Investor hamnade högt upp på köplistorna i börsnedgångarna i augusti, enligt nätmäklarna Avanza och Nordnet...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Rejäl sänkning av dieselpriset

Rejäl sänkning av dieselpriset. Även bensinen blir billigare..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ingves: Kan inte undvika att höja räntan

Ingves: Kan inte undvika att höja räntan. "Vi har inte så mycket val"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Investera i svenska hållbarhetsbolaget med 8 % ränta

Är du trött på papperssugrör som bara går sönder? Här kan du investera i lösningen! Svenska Raws har sedan 2019 gjort sugrör av svensk vass. Med produktion i Norrköping har bolaget gjort en otrolig resa –..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Kärnkraftsreaktorn Ringhals 4 kommer inte att kunna startas som planerat efter sommarens årliga underhåll. En viktig komponent gick..

13. Ringhals 4 ur drift i höst: ”Markant prispåverkan”

Kärnkraftsreaktorn Ringhals 4 kommer inte att kunna startas som planerat efter sommarens årliga underhåll. En viktig komponent gick sönder vid återstarten. – Stoppet kommer att ge en markant prispåverkan,..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Då sjunker oljepriset – iranskt avtal kan ändra allt

Priset på brentolja kan sjunka från 101 dollar till 65 dollar per fat 2023, tror brittiska analytiker. Men ett reviderat oljepris kräver att det gamla kärnenergiavtalet med Iran väcks till liv på nytt. Det skriver..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Trafikverket: Vem stal 58 fartkameror?

Fartkameror för 14,5 miljoner har på kort tid stulits i Stockholms och Uppsala län, skriver sajten Auto Motorsport. Det är mätkasetten inuti stolparnas kameraskåp som tjuvarna har plockat ut. Dessa innehåller..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.