Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio""

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio"" som skrevs av Affärsvärlden eller "Onsdag: Det här händer i dag" av Breakit – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Spararna tankar Investor och SBB: "Varannan köpkrona går till välkänd trio"

Avanzas småspararna fortsatte att nettoköpa aktier för åttonde månaden i rad, trots den sämsta augustimånaden sedan 2011...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Wallenbergarna vinnare på utdelningsfesten

Innan årets slut ska 77 börsbolag glädja sina aktieägare med utdelningar och Wallenbergsfärens maktbolag är inte oväntat vinnare. Enligt Dagens Industri, som listar utdelningsaktierna, återkommer flera..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

3. Onsdag: Det här händer i dag

Onsdag: Det här händer i dag. Kalender onsdag 31 augusti..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Oncopeptides ordförande Per Wold-Olsen köper aktier för 0,4 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 31 augusti finner vi bland annat "Oncopeptides ordförande Per Wold-Olsen köper aktier för 0,4 miljoner kronor" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Lista: Årets bästa och sämsta aktier - Oncopeptides och Sinch åt olika håll

Lista: Årets bästa och sämsta aktier - Oncopeptides och Sinch åt olika håll. Två tredjedelar in på börsåret har Stockholmsbörsen backat 26%...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

6. Ingves: "Vi kommer att ta pengar från folk"

Riksbanken är tvunget att höja räntan även om det innebär mer smärta för de redan skuldtyngda hushållen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Dagens aktierekommendationer – PayPal och K2A med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 31 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Kepler Cheuvreux..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Specialstålbolaget Alleima börjar i dag den 31 augusti att handlas på Nasdaq Stockholm. Aktien handlas med kortnamnet ALLEI på..

8. Sandviks avknoppning Alleima börjar i dag handlas på Nasdaq Stockholm

Specialstålbolaget Alleima börjar i dag den 31 augusti att handlas på Nasdaq Stockholm. Aktien handlas med kortnamnet ALLEI på segmentet Largecap. Sandvik har inför noteringen delat ut aktier i Alleima till sina..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Orrön och Investor i köptoppen

Lundinsfärens gröna energisatsning, Orrön Energy, och Wallenbergsfärens maktbolag Investor hamnade högt upp på köplistorna i börsnedgångarna i augusti, enligt nätmäklarna Avanza och Nordnet...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Rejäl sänkning av dieselpriset

Rejäl sänkning av dieselpriset. Även bensinen blir billigare..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ingves: Kan inte undvika att höja räntan

Ingves: Kan inte undvika att höja räntan. "Vi har inte så mycket val"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Investera i svenska hållbarhetsbolaget med 8 % ränta

Är du trött på papperssugrör som bara går sönder? Här kan du investera i lösningen! Svenska Raws har sedan 2019 gjort sugrör av svensk vass. Med produktion i Norrköping har bolaget gjort en otrolig resa –..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Kärnkraftsreaktorn Ringhals 4 kommer inte att kunna startas som planerat efter sommarens årliga underhåll. En viktig komponent gick..

13. Ringhals 4 ur drift i höst: ”Markant prispåverkan”

Kärnkraftsreaktorn Ringhals 4 kommer inte att kunna startas som planerat efter sommarens årliga underhåll. En viktig komponent gick sönder vid återstarten. – Stoppet kommer att ge en markant prispåverkan,..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Då sjunker oljepriset – iranskt avtal kan ändra allt

Priset på brentolja kan sjunka från 101 dollar till 65 dollar per fat 2023, tror brittiska analytiker. Men ett reviderat oljepris kräver att det gamla kärnenergiavtalet med Iran väcks till liv på nytt. Det skriver..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Trafikverket: Vem stal 58 fartkameror?

Fartkameror för 14,5 miljoner har på kort tid stulits i Stockholms och Uppsala län, skriver sajten Auto Motorsport. Det är mätkasetten inuti stolparnas kameraskåp som tjuvarna har plockat ut. Dessa innehåller..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt