Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”" som skrevs av Börskollen eller "Här är svenska aktier med hög direktavkastning" av Realtid – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av tre svenska, två danska, fyra norska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. SBB säljer portfölj för 9 miljarder

SBB har tecknat avsiktsförklaring om att avyttra en fastighetsportfölj till ett överenskommet fastighetsvärde om ca 9 miljarder kronor...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Placera har sammanställt en lista med tio aktier som för tillfället har en genomsnittlig direktavkastning på 7 procent. I topp..

3. Här är svenska aktier med hög direktavkastning

Placera har sammanställt en lista med tio aktier som för tillfället har en genomsnittlig direktavkastning på 7 procent. I topp återfinns AB Volvo och Peab...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Tele2 och EnQuest med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 8 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: BNP Paribas..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. De är vinnarna i elkrisen

De rekordhöga elpriserna slår hårt mot både hushåll och företag. Vintern väntas bli ännu svårare. Men likaväl som det finns förlorare i elkrisen, finns det vinnare...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

6. Grekland varnar för nytt krig i Europa efter Turkiets hot

Grekland varnar för ett nytt europeiskt krig och uppmanar sina allierade att fördöma Turkiet, efter att landets president Recep Tayyip Erdogan hotat landet med uttalandet ”när det är dags kan vi komma plötsligt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. SBB gör upp om mångmiljardaffär

SBB gör upp om mångmiljardaffär. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

En tvåbarnspappa i Louisiana blev plötsligt miljardär när han hittade 500 miljarder på bankkontot. För stunden var han, till sin..

8. Familjefar i Louisiana hittade 500 miljarder på kontot

En tvåbarnspappa i Louisiana blev plötsligt miljardär när han hittade 500 miljarder på bankkontot. För stunden var han, till sin stora förvåning, världens 25:e rikaste man.  Darren James, som arbetar som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Analys: Riksbanken snart pank – då händer det här

Vid årsskiftet lutar det enligt Di åt att Riksbankens kapital är slut och då måste nya finansministern skjuta till 40-60 miljarder. Summan motsvarar enligt Di:s analys 1 procent av BNP och bakgrunden till att..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Volvos ägare kvar i Ryssland

Att vara nybilsköpare i Ryssland är ingen enkel match. I augusti rasade nybilsförsäljningen med 62,4 procent jämfört med samma period förra året rapporterar Dagens industri. Vi har tidigare skrivit om hur..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Investor och SBB favoriter hos Avanza-kunderna

Investor och SBB hamnar i topp när Avanza har sammanställt hur sina private banking-kunder har tankat aktier under sommaren. SBB-aktien dalade 77 procent hittills i år och Investors aktie gick ner med 26 procent,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Strategerna om höstbörsen: ”Kursmässigt orolig”

Strategerna om höstbörsen: ”Kursmässigt orolig”. Lyfter fram tio aktier med slagläge..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Med endast tre dagar kvar till val går Unibet igenom hur det kommer att gå för varje parti enligt oddsen. Oddsen på politik fick ett..

13. Så går det i valet enligt Unibets odds

Med endast tre dagar kvar till val går Unibet igenom hur det kommer att gå för varje parti enligt oddsen. Oddsen på politik fick ett genombrott i Sverige i samband med riksdagsvalet 2006 och har sedan dess med stor..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Vinnare & Förlorare - Stendörren stiger på inkludering i globalt index

Stockholmsbörsen stiger något i den inledande handeln. Stendörren Fastigheter tar ett rejält kliv uppåt efter att ha blivit inkluderad i det globala indexet EPRA.  Efter 31 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Lista: Dagens insynsaffärer - Swedish Matchs ordförande Conny Karlsson korrigerar insynsanmälan, ingen försäljning har skett

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 8 september finner vi bland annat "Swedish Matchs ordförande Conny Karlsson korrigerar insynsanmälan, ingen försäljning..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt