Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Stendörren stiger på inkludering i globalt index

Stockholmsbörsen stiger något i den inledande handeln. Stendörren Fastigheter tar ett rejält kliv uppåt efter att ha blivit inkluderad i det globala indexet EPRA.

Efter 31 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,28 procent till 1 903,04. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,28 procent som lägst och 0,99 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,35 procent.

AktieKursförändringKommentar
Stendörren14,6%Bolaget kommer ta plats i EPRA-indexet, ett ledande globalt index för börsnoterade fastighetsinvesteringar
SBB5,4%Fastighetsbolaget har tecknat en avsiktsförklaring om att sälja en fastighetsportfölj för cirka 9 miljarder kronor
Munters3,9%Nordea höjer till köp från behåll, riktkurs 102 kronor
Bonesupport2,9%Medicinteknikbolagets presenterar medel- och långtidsdata som bekräftar fortsatt klinisk effekt av Cerament G
JM1,8%Handelsbanken höjer lång rekommendation till outperform från market perform, samt höjer riktkursen till 270 kronor från 230
Collector0,9%DNB inleder bevakning med behåll och riktkurs 35 kronor
Stora Enso0,8%Skogsindustribolget förvärvar det nederländska företaget De Jong Packaging Group
Skanska0,7%Byggbolaget får ett tilläggskontrakt i USA värt 4,1 miljarder kronor och investerar 770 miljoner kronor i en kontorsbyggnad i Köpenhamn
Epiroc0,7%HSBC höjer Epiroc till köp från behåll, riktkurs 200 kronor
Tele2-0,4%BNP Paribas Exane sänker till neutral från outperform, riktkurs 120 kronor
Clas Ohlson−2,8%Nordea sänker till behåll från köp


http://media.finwire.com/media/FWM007A7DD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt