Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Topplistor: Aktierna Avanzas kunder köper (och säljer) just nu – Dippköp i NIBE och pluggen ur i Hexatronic"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Topplistor: Aktierna Avanzas kunder köper (och säljer) just nu – Dippköp i NIBE och pluggen ur i Hexatronic" som skrevs av Börskollen eller "SAS avnoteras - inget värde kvar för aktieägarna" av Affärsvärlden – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Topplistor: Aktierna Avanzas kunder köper (och säljer) just nu – Dippköp i NIBE och pluggen ur i Hexatronic

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest köpta aktierna hos Avanza just nu. På topp tre denna vecka hittar vi NIBE Industrier, Nosium och Novo Nordisk men läs vidare för att se hela listan med alla 20..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Hernhag: 14 stabila bolag för defensiva investerare

Marcus Hernhag har plockat fram 14 stabila aktier för defensiva investerare. Detta med inspiration från värdeinvesterarnas läromästare Benjamin Graham. Historiskt har dessa bolag gett överavkastning. ✔ Bolaget..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Under måndagskvällen stod det klart att Air France-KLM går in som nya storägare i krisande SAS...

3. SAS avnoteras - inget värde kvar för aktieägarna

Under måndagskvällen stod det klart att Air France-KLM går in som nya storägare i krisande SAS...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

4. Strateg varnar för repris av börskraschen 1987

Tung aktiestrateg varnar för att dagens stigande obligationsräntor kan leda till att det som hände börsen 1987 upprepas, han ser flera paralleller. Det är Société Générales skarpa strateg Albert Edwards som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - SAS-aktien kollapsar efter att ha tagit in nya ägare

Stockholmsbörsen inleder onsdagens handel med en tydlig nedgång. SAS står för ett kraftigt kursras efter att bolaget igår kväll meddelat utfallet av sin kapitalanskaffningsprocess. Bolaget tar in 12,93 miljarder..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Storytel faller handlöst efter Spotifys besked – "Positivt för hela branschen"

De hårt prövade aktieägarna i Storytel hade ingen bra tisdag. Aktien i ljudboksbolaget faller ännu mera efter Spotifys besked om satsning på ljudböcker. Men Storytels vd Johannes Larcher slår tillbaka...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

7. Spotify inkluderar över 150 000 ljudbokstitlar utan kostnad i sin premiumtjänst

Musikströmningstjänsten Spotify kommer inkludera mer än 150 000 ljudböcker i sitt premium-abonnemang utan att ta ut någon extra kostnad. Det framgår av ett pressmeddelande. Företagets ljudbokstjänst lanserades..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 oktober. Några av..

8. Dagens aktierekommendationer – MGI - Media & Games med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie inleder..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. 17 köpvärda aktier i oktober

Vi har sett en svajig period på börsen det senaste och förhoppningen är att optimismen som brukar infinna sig runt årskiftet inte dröjer allt för länge. Placera väljer så länge att inte röra om allt för..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

10. Kronan har stärkts markant - SEB spår positiv spiral

Den svenska kronan har stärkts markant sedan Riksbankens räntebesked den 21 september...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Lista: Dagens insynsaffärer - Orrön Energys finanschef  Espen Hennie ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 4 oktober finner vi bland annat "Orrön Energys finanschef  Espen Hennie ökar sitt aktieinnehav" och "Coinshares ordförande..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. ABG Sundal Collier sänker Hexatronics riktkurs till 70 kronor (110) - Di

ABG Sundal Collier sänker sin riktkurs för fiberkommunikationsbolaget Hexatronics till 70 kronor (110) samt reviderar sina vinstestimat för bolaget, skriver Dagens industri.   ABG ska ha sänkt sina estimat för att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Sveriges näst största parti i Riksdagen, Sverigedemokraterna, blockerar förslaget från Socialdemokraterna om att införa en tillfällig..

13. Sverigedemokraterna blockerar förslag om bankskatt - BN

Sveriges näst största parti i Riksdagen, Sverigedemokraterna, blockerar förslaget från Socialdemokraterna om att införa en tillfällig skatt på bankvinster i landet. En talesperson för partiet uppger för..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Embracer på lägsta nivå sedan 2018

Embracers aktie fortsätter handlas ned under onsdagen och noterar nu lägsta nivån på fem år. ..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

15. Hund fångad av fartkamera – polisen chockad

Den 31-årige föraren hävdade att hans hund hoppat upp i knä när han åkte dit för fortkörning. Tror ni att mannen slapp undan böter? Det hela utspelade i byn Šterusy, nordost om Slovakiens huvudstad Bratislava...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.