Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Tre vanor som kan göra dig rik"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Tre vanor som kan göra dig rik" som skrevs av Dagens PS eller "SBB passerar 30% i JM: "En passiv flaggning"" av Affärsvärlden – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Tre vanor som kan göra dig rik

Det behöver inte vara svårt att bli rik, men visste du att de rika oftast har samma vanor? Den amerikanske investeringsrådgivaren och författaren Tom Corley menar i en artikel hos CNBC att alla kan anamma samma..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Lista: Dagens insynsaffärer - 'Teknisk effekt' bakom SBB:s flagga i JM - Batljan

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 1 augusti finner vi bland annat "'Teknisk effekt' bakom SBB:s flagga i JM - Batljan" och "Styrelseledamot i Cibus köper..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

SBB passerar 30% av aktiekapitalet i JM, vilket är gränsen för budplikt...

3. SBB passerar 30% i JM: "En passiv flaggning"

SBB passerar 30% av aktiekapitalet i JM, vilket är gränsen för budplikt...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Solar och HH International med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 1 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: OP Corporate Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Goldman ser utmaningar för SBB framöver

Goldman ser utmaningar för SBB framöver. Analyshuset sänker till sälj..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Uppåt för Orrön Energy och Slitevind efter uppköpserbjudande

Stockholmsbörsen inleder måndagen med lätt sjunkande kurser. Orrön Energy har lagt ett rekommenderat uppköpserbjudande på Slitevind på 125 kronor per aktie. Båda aktierna har stigit kraftigt under morgonen...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Välkommen till ett stökigt augusti på börsen

Lynnigt och slagigt med en månadsavkastning som pendlat kring nollan. Det är vad som väntar aktiemarknaden under augusti. Åtminstone om historien upprepar sig. Och det brukar den faktiskt göra. Det finns ett..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Kina handlar dubbelt så mycket av Ryssland som i fjol trots kriget i Ukraina – och den stora förloraren är Europa.  Medan..

8. Rysslands nya bästis – köper dubbelt

Kina handlar dubbelt så mycket av Ryssland som i fjol trots kriget i Ukraina – och den stora förloraren är Europa.  Medan västvärlden med alla till buds stående medel försöker begränsa Rysslands handel och..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Veckans TA – OMXS30, Camurus & Investor

Veckans TA – v31 2022-08-01 I detta avsnitt tittar vi närmare på den tekniska biten för storbolagsindexet OMXS30, Camurus och slutligen Investor. OMX Stockholm 30 (OMXS30) YTD: -16 % Time Frame: 4h OMXS30 har..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

10. Sommarens största börsvinnare Orrön Energy köper bolag

Julis bästa aktie på Stockholmsbörsen är Orrön Energy, tidigare Lundin Energy med en uppgång på 77,3 procent. På augustis första handelsdag stiger bolaget ytterligare 10 procent efter ett bud på Slitevind. ..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ministern attackerar M: Är ren desinformation

Hushållen får räkna med ett tufft år ekonomiskt, säger finansmarknadsminister Max Elger (S). Valkampanjen vill han hålla ren från överbudspolitik, men han utesluter inte nya ekonomiska stöd...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Morgan Stanleys strateger tror på recession och sämre tid för aktier

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanleys strateger tror att ekonomin i USA kan vara på väg mot recession när Federal Reserve fortsätter att strama åt penningpolitiken. Det rapporterar Bloomberg News...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

13. Juliryck för TIN Ny Teknik – här är dragloken

Juliryck för TIN Ny Teknik – här är dragloken..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

14. Pareto stuvar om i portföljen

Två nya aktier in - två gamla åker ut..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Pareto gör flera ändringar i sin svenska modellportfölj

Analyshuset Pareto gör några förändringar i sin svenska modellportfölj inför augusti. Två aktier åker ut medan två nya inkluderas. Nya aktier är Securitas och Vicore Pharma medan Egetis Therapeutics och VEF..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt