Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Våldsamt ras i gråhandeln för hyllat techbolag – krisande ägaren vräker ut aktier"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Våldsamt ras i gråhandeln för hyllat techbolag – krisande ägaren vräker ut aktier" som skrevs av Breakit eller "Hit kan du resa när kronan är svag" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Våldsamt ras i gråhandeln för hyllat techbolag – krisande ägaren vräker ut aktier

Ett av Sveriges mest hyllade techbolag har fått se sin aktie rasa med runt 50 procent den senaste tiden – utan att något har hänt i verksamheten.Orsaken är att fastighetsprofilen Ilija Batljan är överbelånad..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

2. Krav från långivare låg bakom det hastiga vd-bytet i SBB

Fastighetsbolaget SBB:s styrelse meddelade den 2 juni att bolagets grundare och storägare Ilija Batljan lämnade vd-posten med omedelbar verkan...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Sommarsemester utomlands står fortsatt högt i kurs hos svenskarna. Men vilka är de mest prisvärda destinationerna nu när kronan är..

3. Hit kan du resa när kronan är svag

Sommarsemester utomlands står fortsatt högt i kurs hos svenskarna. Men vilka är de mest prisvärda destinationerna nu när kronan är svag? – Svenskarna är modigare i valet av resmål i år, säger Dian Martinez..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. De laddar huset med elbilen istället för tvärt om

Elbilen brukar man ladda när man kommer hem. Men den här finska familjen gör tvärt om. Huset där Erkki Pöytäniemi och hans fru Marja Nuora bor sedan fem år tillbaka är inte uppkopplat till elnätet. När de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Experter: Då ska Thedéen ha is i magen

En sista höjning med 25 punkter, men sedan räcker det. Det spår experterna inför Riksbankens kommande besked om styrräntan...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

6. Bill Gates sträckkollar dansk Netflix-serie

Bill Gates rekommenderar gärna böcker men numera tipsar han även om tv-serier och Spotify-listor. Skandinavien hamnar i topp i sommar. Inför sommaren brukar Bill Gates delge vilka böcker han kan rekommendera, men i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Savr utmanar Avanza och Nordnet om småspararna – nu plockar de in 40 miljoner (till)

Savr utmanar Avanza och Nordnet om småspararna – nu plockar de in 40 miljoner (till). Fyller kassan igen...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Kinas tidigare ettbarnspolitik har skapat enorma demografiska problem för Pekings styre som nu vill att landets familjer har tre barn...

8. Kina desperat – vill ha familjer med tre barn

Kinas tidigare ettbarnspolitik har skapat enorma demografiska problem för Pekings styre som nu vill att landets familjer har tre barn. Frågan är om regeringen lyckas vända befolkningens mentalitet som under..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Attentat: Ryssland bombade kraftverk, uppger Ukraina

Dammen vid vattenkraftverket i den sydliga kuststaden Nova Kachovka i Ukraina har utsatts för ett attentat som översvämmat staden. Enligt ukrainska myndigheter har en damm i Nova Kachovka. en stad i södra Ukraina..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Australien chockhöjer styrräntan igen

På tisdagen höjde Australiens centralbank räntan igen – för tolfte gången på drygt ett år. Det kan bli fler höjningar eftersom det inte går i rätt riktning att få ner den envisa inflationen i landet. ..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Grattis Sverige – därför firar vi nationaldagen

Grattis. Den 6 juni fyller det ”moderna” Sverige officiellt 500 år. Då är det 500 år sedan Gustav Vasa kröntes och Sverige blev en modern nationalstat. Det är ett av konungariket Sveriges absolut mest..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Wall Street går ner i väntan på Fed-paus

Samtliga stora index på Wall Street gick ner på måndagen. Investerare väntar nu spänt på vad Fed gör vid räntemötet nästa vecka. Feds räntemöte hålls nästa vecka, och frågan är givetvis om styrräntan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Det ser ut som att techslakten fortsätter i år när investeringarna inom europeiska tech-startups minskar kraftigt. Det är framför allt..

13. Techslakten fortsätter – AI blir räddaren i nöden

Det ser ut som att techslakten fortsätter i år när investeringarna inom europeiska tech-startups minskar kraftigt. Det är framför allt amerikanska investerare som vänder sektorn ryggen. AI ser ut att bli räddaren..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Tre svenska bilar du inte visste fanns

Svensk bilindustri har en rik historia med många svenska bilar, något som uppenbarar sig illa kvickt när man blickar tillbaka i historieböckerna och ser vad det funnits för märken genom tiderna. De mest kända är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Nu krymper Sverige utan invandringen

Ett lands, givetvis även Sveriges, ekonomiska tillväxt beror till stor del av demografins utveckling. Befolkningstillväxt gynnar ekonomisk tillväxt. Det är därför man kan se hur länder med en minskande..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt