Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Varning för ”olämpligt” sparande till pensionen"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Varning för ”olämpligt” sparande till pensionen" som skrevs av Dagens PS eller "Per Holknekt spelade bort miljoner – stämmer Kindred" av Realtid – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Varning för ”olämpligt” sparande till pensionen

Fler svenskar sparar till pensionen, men många gör det på fel sätt och nu varnar pensionsekonom för följderna. ”Vi ser i undersökningen att många väljer sparformer för sina pensionspengar som är direkt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Sanoma och Kreate Group med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 28 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: UBS höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Odd Molly-grundaren Per Holknekt spelade bort 26 miljoner kronor på 15 år. Nu stämmer han Unibets ägarbolag...

3. Per Holknekt spelade bort miljoner – stämmer Kindred

Odd Molly-grundaren Per Holknekt spelade bort 26 miljoner kronor på 15 år. Nu stämmer han Unibets ägarbolag...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Lundin Mining tappar efter kapade prognoser

Stockholmsbörsen inleder torsdagen med stigande kurser. Bland bolagen sjunker gruvbolaget Lundin Mining efter att ha minskat sitt resultat samt dragit ned på prognoserna för sina gruvor.  Efter 24 minuters handel var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Lista: Dagens insynsaffärer - Investor fortsätter köpa aktier i Atlas Copco

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 28 juli finner vi bland annat "Investor fortsätter köpa aktier i Atlas Copco" och "Kindreds finanschef och teknikchef har..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Privatsparare fortsätter handla – SBB populär

De svenska småspararna fortsatte nettoköpa aktier i juli, där SBB, Sinch och Saab var de mest köpta aktierna. Samtidigt toppade budaktuella Swedish Match säljlistan...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

7. Morgan Stanley varnar investerare efter gårdagens uppgångar i USA

Storbanken Morgan Stanley uppmanar investerare att inte lägga sina pengar på aktier för närvarande, trots gårdagens glädjeskutt på marknaden i kölvattnet av amerikanska centralbankens räntebeslut. Det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Beskedet från amerikanska Federal Reserve under onsdagskvällen ledde till gröna siffror när USA-börserna stängde. På torsdagen..

8. Börslyft efter Feds besked: ”Sommarrally”

Beskedet från amerikanska Federal Reserve under onsdagskvällen ledde till gröna siffror när USA-börserna stängde. På torsdagen öppnade Stockholmsbörsen uppåt och Swedbanks chefsstrateg Mattias Isakson tror på..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Bilarna med högst malus: 195 000 i skatt

Bonus malus-systemet gynnar som bekant elektrifierade bilar. Ju mindre utsläpp, desto mindre skatt eller t.o.m. mer bonus och vice versa. Malus är för bilar som har höga utsläpp och i sin tur blir straffbeskattade..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Momentumaktier - Dessa fyra aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fyra nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Ukrainas motoffensiv tar fart mot Cherson

Ukrainas motoffensiv runt Cherson tar fart och de ryska styrkorna i staden är i praktiken avskurna, rapporterar brittisk underrättelsetjänst i dag. En ukrainsk motoffensiv har i praktiken skurit av den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Fed trycker gasen i botten – trippelhöjer räntan i nya beskedet

Den amerikanska centralbanken signalerar samtidigt att de dramatiska höjningarna inte väntas bestå...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Fed höjde räntan med väntade 75 punkter men Jerome Powell antydde lägre takt i räntehöjningarna framöver – det utlöste rally på..

13. Fed-chefen utlöste rally på Wall Street

Fed höjde räntan med väntade 75 punkter men Jerome Powell antydde lägre takt i räntehöjningarna framöver – det utlöste rally på Wall Street. Det breda, amerikanska börsindexet S&P 500 steg 2,6 procent på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. ”Sluta straffbeskatta sparsamma”

Gör första miljonen skattefri och riv upp de senaste årens skattehöjningar på ISK. Det finns nu ett gyllene tillfälle att lägga om politiken så att fler kan bli ekonomiskt friare medborgare. Det skriver..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

15. Kim Jong-un säger att han är redo att använda sina kärnvapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un säger att han är redo att använda kärnvapen i alla potentiella militära konflikter mot USA och Sydkorea. Han kritiserade också Sydkoreas nya president som han varnade drev landet mot..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt