Ökad vinst men lägre omsättning för Embracer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Ökad vinst men lägre omsättning för Embracer

Ökad

Spelbolaget Embracer – som haft ett turbulent år – redovisar ett kraftigt förbättrat resultat men rapporterar en lägre omsättning än väntat.

"Under det senaste året har Embracer gjort betydande framsteg i utformningen av koncernens framtid", säger vd Lars Wingefors i en kommentar.

Det justerade rörelseresultat landade på 1,4 miljarder kronor för fjärde kvartalet på det brutna räkenskapsåret. Det kan jämföras med 915 miljoner kronor samma period 2023 och är något högre än analytikernas snittprognos, enligt Bloomberg.

Nettoomsättningen minskade samtidigt med 5 procent till 8,9 miljarder kronor jämfört med föregående år, vilket är klart lägre än förväntningarna på 9,5 miljarder.

För helåret ökade omsättningen med 12 procent till 42,2 miljarder kronor. Det justerade rörelseresultatet för helåret ökade även det 12 procent till 7,1 miljarder.

Embracer, som genomgått en omstrukturering, meddelade i april att bolaget kommer att delas upp i tre separata börsnoterade bolag.

"Vi har förbättrat balansen mellan tillväxt och kassaflödes-generering. Avyttringarna från delar av Saber Interactive och Gearbox Entertainment kommer förbättra marginaler och kassagenerering, reducera skuldsättning, medan efterföljande intention att dela upp koncernen i tre fristående noterade bolag sätter en tydlig strategisk riktning", säger Lars Wingefors.

Enligt bokslutet har koncernen 141 pågående spelprojekt och 12 069 anställda. Det kan jämföras med 221 projekt och drygt 16 601 anställda för ett år sedan.

Källa: Joakim Magnå/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt