Latvian Forest: Räddningsemission och osäkert substansvärde
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Latvian Forest: Räddningsemission och osäkert substansvärde

Latvian

Skogsbolaget Latvian Forest har nyligen genomfört en räddningsemission för att betala tillbaka ett lån till en av huvudägarna. Affärsvärlden pekar i en analys på att rabatten på aktien kan vara missvisande med tanke på potentiella gränskonflikter i Baltikum och ett svalt intresse från bolagets insiders.

  • Latvian Forest genomförde en räddningsemission
  • Rabatten på aktien kan vara missvisande
  • Potentiella gränskonflikter i Baltikum påverkar riskbedömningen

Räddningsemission för att återbetala lån

Latvian Forest, som äger skog i Lettland och Litauen, genomförde nyligen en räddningsemission. Syftet med emissionen var att betala tillbaka ett lån till en av huvudägarna. Affärsvärlden har i en analys noterat att rabatten på aktien framstår som mycket hög baserat på skogspriserna i memorandumet.

Osäkerhet kring substansvärdet

Affärsvärlden ifrågasätter om det verkliga substansvärdet är lägre än vad det först framstår som. I sin analys skriver de, "Det är lätt att lockas av den rabatt-på-rabatt man får i Latvian Forest". De lyfter fram att det finns en risk att den baltiska rabatten på skog inte minskar i närtid, särskilt med tanke på potentiella gränskonflikter.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Politiska risker och insiderintresse

Med Rysslands antydningar om framtida gränskonflikter med sina baltiska grannländer och förändrade vattengränser mot Finland och Litauen, finns det en ökad osäkerhet kring investeringar i regionen. Affärsvärlden framhåller också att intresset för aktien är svalt från bolagets insiders. De avslutar sin analys med ett neutralt råd: "Hade det inte varit för att intresset för aktien är så svalt från bolagets insiders hade vi kanske lockats av aktien. Nu stannar vi vid ett neutralt råd".

På Börskollen följer vi noga utvecklingen kring Latvian Forest och andra skogsbolag, särskilt med hänsyn till de politiska och ekonomiska riskerna som kan påverka marknaden.

Börskollen om Latvian Forest

Latvian Forest är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LATF B på Spotlight. Latvian Forest verkar inom sektorn Material och aktien har 1843 st ägare hos Avanza samt 171 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Latvian Forest Company är ett svenskt företag som hanterar skogsegendomar i centrala Lettland. Företaget strävar efter att vara en långsiktig ägare och förvaltar för närvarande både jordbruksmark och annan mark. Företaget grundades 2009 och har sitt huvudkontor i Enebyberg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Latvian Forest, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Latvian Forest

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Latvian Forest

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt