Lifco rapporterar negativ organisk – sval konjuktur i byggsektorn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Lifco rapporterar negativ organisk – sval konjuktur i byggsektorn

Lifco

Förvärvsföretaget Lifco meddelar att de har upplevt negativ organisk tillväxt. Även om tillväxten kan fortsätta vara långsam på kort sikt, kan aktien vara attraktiv för en långsiktig portfölj, enligt analysföretaget Placera. Lifco kan dock påverkas negativt av byggsektorns svala konjunktur.

  • Lifco visar negativ organisk tillväxt men kan vara en god långsiktig investering.
  • Företaget kan negativt påverkas av byggsektorns svaga konjunktur.
  • Värderingen av Lifco är hög, med en p/e på 40 och ev/ebita 24 baserat på vinstprognoser för innevarande år.

Placera bedömer att Lifcos tillväxt kan fortsätta vara långsam på kort sikt, på grund av byggsektorns nuvarande svaga konjunktur. Trots detta anser Placera att aktien kan vara en bra investering för långsiktiga portföljer.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hög värdering men potential på lång sikt

Lifcos aktie handlas för närvarande till p/e 40 och ev/ebita 24, baserat på vinstprognoser för innevarande år. Trots hög värdering och negativ tillväxt köpte Lifcos VD Per Waldemarsson och flera andra insynspersoner aktier efter den senaste rapporten.

Vi på Börskollen håller med Placera om att Lifco, trots de nuvarande utmaningarna, kan vara en potentiell kandidat för långsiktiga investerare som är villiga att vänta ut den nuvarande lågkonjunkturen. Det är dock viktigt att vara medveten om den höga värderingen och framtida risken.

Börskollen om Lifco

Lifco är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LIFCO B på Large Cap. Lifco verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 16816 st ägare hos Avanza samt 3314 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Lifco är en finansiell koncern. Bolaget fokuserar på investeringar inom särskilda nischmarknader. En stor del av verksamheten fokuserar på förvärv och utveckling av diverse intressebolag, med fokus på att leverera resultattillväxt och goda kassaflöden på lång sikt. Verksamheten styrs utifrån koncernens självständiga dotterbolag, med störst närvaro inom Europa, Asien och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Enköping.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Lifco, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lifco

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lifco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt