Ljusning i sikte för turbulenta skolkoncernen? Osäker analys ser 50 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ljusning i sikte för turbulenta skolkoncernen? Osäker analys ser 50 procent uppsida

Ljusning

Den omtumlande resan för skolkoncernen Academedia har inte gynnat dess aktie, vilken i allmänhet är svår att älska. Men, enligt en analys från Affärsvärlden, kan det faktiskt finnas en ljusning i sikte. Kortsiktiga förutsättningar kan nu vara bättre än de varit på länge.

  • Analysen från Affärsvärlden pekar mot en potential på 48 procent i aktieavkastning på ett par års sikt.
  • Tidningen avstår dock från att ge något konkret råd om aktiens långsiktiga värde, då det är svårt att bedöma.

Som Börskollen tidigare har rapporterat om har det varit en turbulent resa för investerare i Academedia, en av landets största skolkoncerner. Aktien har tidvis varit svår att älska med tanke på koncernens utmaningar, och turerna kring Akelius nu stoppade köp har inte påverkat situationen positivt. Men nu finns det enligt Affärsvärlden skäl att tro att situationen kan förbättras.

Afv ser stor kortsiktig potential – men svårbedömt långsiktigt värde

I sin senaste analys pekar Affärsvärlden mot en potential på 48 procent i aktieavkastning inom ett par år. Detta huvudscenario bygger på en kombination av befintliga marknadsförhållanden och företagets egna prognoser, rapporterar Finwire.

Även om det finns tecken på kortsiktig förbättring, är det långsiktiga värdet av Academedias aktie svår att bedöma. Affärsvärlden avstår därför från att ge något konkret råd om dess långsiktiga värde, vilket visar på osäkerheterna kring aktiens framtid.

I Börskollens veckovisa sammanställning över de mest köpta aktierna hos nätmäklaren Avanza kan vi också notera att Academedia seglar upp på 16:e plats med en nettoökning av 370 nya aktieägare under den senaste veckan.

Om AcadeMedia

AcadeMedia är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 5628st ägare hos Avanza samt 1281st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Academedia är ett utbildningsbolag. Bolaget äger och förvaltar förskolor, vuxenutbildningar samt skolor på grund- och gymnasienivå. Skolorna drivs självständigt med egna skolledningar med mål att vara i framkant gällande kvalitet, resultat och nytänkande. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget bildades 1996 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Tips: Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Academedia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AcadeMedia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt