AcadeMedia (ACAD) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

AcadeMedia aktie

ACAD  

Academedia är ett utbildningsbolag. Bolaget äger och förvaltar förskolor, vuxenutbildningar samt skolor på grund- och gymnasienivå. Skolorna drivs självständigt med egna skolledningar med mål att vara i framkant gällande kvalitet, resultat och nytänkande. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget bildades 1996 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

AcadeMedia tillhör sektorn Industri och branschen Utbildning. Bolaget har ett börsvärde på 8 358 MSEK, en omsättning på 12 205 MSEK och med ett resultat på 593 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien AcadeMedia

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper AcadeMedia (ACAD) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

AcadeMedia aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern ACAD. Aktien har ett P/E-tal på 14.1 och P/S-tal på 0.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

AcadeMedia utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

AcadeMedia senaste utdelning är 1.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

AcadeMedia Avanza – se aktiekurs idag

Se AcadeMedia senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter AcadeMedia – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien AcadeMedia.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i AcadeMedia.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om AcadeMedia

AcadeMedia

TickerACAD
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschUtbildning
Börsvärde8 358 MSEK
Omsättning12 205 MSEK
Vinst593 MSEK
P/E14.1
P/S0.6
Utdelning1.5 SEK
Direktavkastning1.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien AcadeMedia

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om AcadeMedia? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter