Lundin Gold överväger att höja utdelningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Lundin Gold överväger att höja utdelningen

Lundin

Gruvbolaget Lundin Gold överväger att öka sin utdelning, rapporterar Dagens industri. Efter att ha uppnått en skuldfri situation och gynnats av stigande guldpriser, ser bolaget möjligheter att belöna sina aktieägare ytterligare.

  • Lundin Gold är i stort sett skuldfritt.
  • Bolaget har gynnats av stigande guldpriser.
  • Utdelningen kan komma att höjas från nuvarande nivå.

Skuldfri och redo för nästa steg

Enligt Dagens industri har Lundin Golds vd Ron Hochstein meddelat att bolaget nu är i stort sett skuldfritt, vilket öppnar upp för möjligheten att höja utdelningen. Detta kommer efter en period av gynnsamma förhållanden med stigande guldpriser som har stärkt bolagets finansiella ställning.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Nuvarande utdelningsnivå

För närvarande delar Lundin Gold ut 10 cent per kvartal, vilket motsvarar ungefär 1 miljard kronor årligen. Denna utdelning kan nu komma att öka, beroende på styrelsens beslut. "Vi har lagt fram ett förslag till styrelsen. Det finns inget beslut men givet att vi är skuldfria kan det bara gå åt ett håll," säger Ron Hochstein.

På Börskollen följer vi utvecklingen av Lundin Gold noga, särskilt med tanke på de senaste förändringarna i bolagets finansiella situation och de potentiella fördelarna för aktieägarna.

Börskollen om Lundin Gold

Lundin Gold är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LUG på Large Cap. Lundin Gold verkar inom sektorn Material och aktien har 9644 st ägare hos Avanza samt 2493 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Lundin Gold är verksamma inom gruvindustrin. Bolaget arbetar idag med prospektering och vidare utvinning av ädelmetaller och mineraler. Störst andel av råvarorna består av guldförnödenheter, där verksamhet innehas inom den sydamerikanska marknaden. Kunderna består av återförsäljare på global nivå. Bolaget ingår i Lundin koncernen och har sitt huvudkontor i Vancouver.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Lundin Gold, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lundin Gold

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Lundin Gold

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt