Lundin Gold (LUG) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Lundin Gold aktie

LUG  

Lundin Gold är verksamma inom gruvindustrin. Bolaget arbetar idag med prospektering och vidare utvinning av ädelmetaller och mineraler. Störst andel av råvarorna består av guldförnödenheter, där verksamhet innehas inom den sydamerikanska marknaden. Kunderna består av återförsäljare på global nivå. Bolaget ingår i Lundin koncernen och har sitt huvudkontor i Vancouver.

Lundin Gold tillhör sektorn Material och branschen Gruv - Guld & Silver. Bolaget har ett börsvärde på 18 951 MSEK, en omsättning på 355 MSEK och med ett resultat på -454 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lundin Gold

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lundin Gold (LUG) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lundin Gold aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern LUG. Aktien har ett P/E-tal på -41.8 och P/S-tal på 5.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lundin Gold utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lundin Gold Avanza – se aktiekurs idag

Se Lundin Gold senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lundin Gold – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lundin Gold.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Lundin Gold.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Lundin Gold

Lundin Gold

TickerLUG
ListaMid Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschGruv - Guld & Silver
Börsvärde18 951 MSEK
Omsättning355 MSEK
Vinst-454 MSEK
P/E-41.8
P/S5.5

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lundin Gold

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lundin Gold? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter