Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lundin

Lundin Mining - Inför rapporten imorgon

Lundin Mining släpper imorgon den 1 november sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Lundin Mining inför rapporten

Bolaget verkar inom Material-sektorn. Per idag den 31 oktober har bolaget 16786 ägare på Avanza och 4948 ägare hos Nordnet. Lundin Mining är listat i Sverige på Large Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
30 oktLundin Mining väntas redovisa 0,12 amerikanska dollar i justerat resultat per aktie - BloombergLäs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Lundin Mining

Nuvarande blankning i Lundin Mining

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
30 oktPareto Securities sänker Lundin Mining till behåll (köp), riktkurs 77 kronor (106)
24 oktParadigm höjer Lundin Mining till köp (behåll), riktkurs 12,50 kanadensiska dollar
12 oktJP Morgan sänker Lundin Mining till undervikt (neutral), riktkurs 8 kanadensiska dollar
11 oktVeritas höjer Lundin Mining till minska (sälj), riktkurs 9,50 kanadadollar
29 sepJefferies inleder bevakning på Lundin Mining med köp och riktkurs 13 kanadensiska dollar

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
22 sepFörvärvNemesia Sàrl Luxembourg32 637 828 CAD
21 sepFörvärvNemesia Sàrl Luxembourg5 743 980 CAD
25 augFörvärvNemesia Sàrl Luxembourg523 710 CAD
22 augFörvärvNemesia Sàrl Luxembourg603 900 CAD
18 augAvyttringPeter Rockandel735 000 CAD
18 augLösen ökningPeter Rockandel534 750 CAD
18 augLösen minskningPeter Rockandel534 750 CAD
2 junFörvärvNatasha Vaz50 002 CAD
31 majAvyttringAnnie Laurenson28 939 CAD
18 majAvyttringAndrew Hastings 74 CAD
9 majLösen ökningCiara Talbot221 664 CAD
9 majLösen minskningCiara Talbot221 664 CAD
9 majAvyttringCiara Talbot366 996 CAD
8 majLösen ökningAndrew Hastings 1 020 960 CAD
8 majLösen minskningAndrew Hastings 1 020 960 CAD

Verksamhetsbeskrivning

Lundin Mining är verksamma inom gruvsektorn. Bolaget arbetar med exploatering, prospektering samt vidare distribution av ädelmetaller samt råvaror. Störst andel av råvarorna består av koppar, nickel, bly och zink, som vidare utvinns runtom den europeiska marknaden, samt via utbyggnadsprojekt i Afrika. Bolaget har även andelar i internationella gruv- och prospekteringsprojekt. Huvudkontoret ligger i Vancouver.

Läs mer om Lundin Mining

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Lundin Mining för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Lundin Mining

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lundin Mining

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.