Medgrundaren lämnar OpenAI – vad betyder det för framtiden?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Medgrundaren lämnar OpenAI – vad betyder det för framtiden?

Medgrundaren

OpenAI:s medgrundare och tidigare "Chief Scientist", Ilya Sutskever, har meddelat sin avgång från bolaget. Sutskever, som varit en central figur inom AI-forskning, ger inget skäl till sitt beslut men antyder att han arbetar på ett nytt projekt. Nyheten kommer efter en turbulent period inom bolaget.

  • Ilya Sutskever lämnar OpenAI utan att ange skäl.
  • Han planerar att arbeta på ett nytt projekt.
  • Jan Leike, en annan framstående AI-forskare, ryktas också lämna bolaget.

En turbulent tid för OpenAI

Ilya Sutskever, som varit en av de mest framstående personerna inom AI-forskning, har valt att lämna OpenAI. Beskedet kom genom ett inlägg på sociala medier och har rapporterats av Wall Street Journal. Trots att han inte anger några specifika skäl för sitt avhopp, har Sutskever indikerat att han kommer att arbeta på ett nytt projekt framöver.

Relationen med Sam Altman

Sutskevers avgång kommer efter en period av osäkerhet inom OpenAI. I november var Sutskever en av de som röstade för att avsätta vd Sam Altman, ett beslut som snabbt ångrades och ledde till Altmans återinsättning. De två verkar dock ha försonats sedan dess, vilket framgår av Altmans kommentar i samband med Sutskevers avsked.

"Ilya är utan tvekan en av de största tänkarna i vår generation, en ledstjärna inom vårt område och en kär vän", sade Altman i ett uttalande.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fler avgångar på gång?

Enligt uppgifter från Wall Street Journal är även Jan Leike, en annan framstående forskare inom maskininlärning som arbetat nära Sutskever med att hantera AI-risker, på väg att lämna OpenAI. Detta kan tyda på ytterligare förändringar inom bolaget framöver.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och uppdatera er med fler detaljer när de blir tillgängliga. Sutskevers avhopp väcker många frågor om framtiden för OpenAI och hur bolaget kommer att navigera i en alltmer komplex AI-värld.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt