Schibsted dumpar krisande Viaplay
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Schibsted dumpar krisande Viaplay

Schibsted

Den norska mediekoncernen Schibsted har beslutat att göra sig av med sitt innehav i den kristyngda strömningstjänsten Viaplay. Viaplays aktie har rasat 96,5 procent sedan höstens köp.

Beslutet om att avveckla innehavet i Viaplay kommer sedan Schibsted så sent som i september köpte in sig som storägare i den krisdrabbade strömningstjänsten med en tioprocentig ägarandel. Då betalade man cirka 47 kronor per aktie, med dagens värde betyder det att Schibsted nu gör en förlust på drygt 360 miljoner kronor vid försäljningen, rapporterar Dagens industri.

Samtidigt meddelas att vd Kristin Skogen Lund ska avgå.

Kristin Skogen Lund kommer enligt Schibsted sitta kvar på posten tills en ersättare är rekryterad.

För fjärde kvartalet 2023 redovisar Schibsted – som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Blocket – en nettovinst på 2,1 miljarder norska kronor. Det kan jämföras med nettovinsten på 278 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Rörelseresultatet enligt måttet ebitda lyfte 5,1 procent till 684 miljoner norska kronor. Det var något bättre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 664 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

Intäkterna under kvartalet steg med 2,4 procent till 4,1 miljarder norska kronor. För nyhetsmedier steg intäkterna med 2,2 procent till 2,1 miljarder.

Källa: Joakim Goksör/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Schibsted

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Schibsted

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.