Meko renodlar sin verksamhet i Danmark
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Meko renodlar sin verksamhet i Danmark

Meko

Bildelskedjan Meko har nyligen tillkännagivit att de strukturerar om sin verksamhet i Danmark, en förändring som förväntas ge en långvarig positiv påverkan på företagets rörelseresultat med 19 miljoner danska kronor från och med 2024. Genom att separera försäljnings- och logistikområdena i dedikerade organisationer, hoppas Meko förbättra möjligheterna till ökad försäljning och utökad kundservice.

  • Renodlingen av Mekos verksamhet i Danmark förväntas öka företagets rörelseresultat med 19 miljoner danska kronor årligen från och med 2024.
  • Genom att separera försäljnings- och logistikområdena kommer företaget att förbättra möjligheterna för ökad försäljning och utökad kundservice.
  • Omstruktureringen kommer även att möjliggöra för Meko att dra större nytta av det nya automatiserade centrallagret som beräknas vara klart 2025.

Effekter av renodlingen

Enligt Meko kommer denna omstrukturering att bidra till företagets övergripande mål att bygga ett starkare och mer lönsamt företag. Pehr Oscarson, VD på Meko, uttrycker att "den optimerade organisationen gör att vi med full kraft kan utveckla affären och våra kundrelationer samtidigt som vi drar ännu större nytta av vårt högteknologiska centrallager i Odense som kommer att stå klart 2025".

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framgång med tidigare optimeringar

Meko har tidigare visat framgång med liknande optimeringar. I Norge har de genomfört ett optimeringsprogram och i Sverige har de gjort effektiviseringar. Båda dessa initiativ är en del av Mekos "Building a stronger Meko" kampanj, som lanserades i november 2023.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen hos Meko och ser fram emot att se hur dessa förändringar kommer att påverka företagets prestanda och lönsamhet framöver.

Börskollen om MEKO

MEKO är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MEKO på Mid Cap. MEKO verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 5213 st ägare hos Avanza samt 1538 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Mekonomen är en bilhandelskedja. Bolaget erbjuder ett brett utbud av reservdelar och tillbehör till bilar, från däck och fälg, bromsskivor, takboxar, till rengöringsprodukter och övriga motorkomponenter. Försäljning sker via bolagets fysiska butiker samt via E-handeln. Störst verksamhet innehas inom den nordiska marknaden, med både företagskunder samt privata aktörer som kunder. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MEKO, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MEKO

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MEKO

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt