Mekonomen (MEKO) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Mekonomen aktie

MEKO  

Mekonomen är en bilhandelskedja. Bolaget erbjuder ett brett utbud av reservdelar och tillbehör till bilar, från däck och fälg, bromsskivor, takboxar, till rengöringsprodukter och övriga motorkomponenter. Försäljning sker via bolagets fysiska butiker samt via E-handeln. Störst verksamhet innehas inom den nordiska marknaden, med både företagskunder samt privata aktörer som kunder. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Mekonomen tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Bil & Motor. Bolaget har ett börsvärde på 7 782 MSEK, en omsättning på 12 017 MSEK och med ett resultat på 552 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Mekonomen

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Mekonomen (MEKO) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Mekonomen aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern MEKO. Aktien har ett P/E-tal på 14.1 och P/S-tal på 0.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Mekonomen utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Mekonomen Avanza – se aktiekurs idag

Se Mekonomen senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Mekonomen – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Mekonomen.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Mekonomen.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Mekonomen

Mekonomen

TickerMEKO
ListaMid Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschBil & Motor
Börsvärde7 782 MSEK
Omsättning12 017 MSEK
Vinst552 MSEK
P/E14.1
P/S0.7

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Mekonomen

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Mekonomen? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter