MGI:s kvartalsrapport överträffar förväntningarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MGI:s kvartalsrapport överträffar förväntningarna

MGI:s

Den senaste kvartalsrapporten från spel- och mediebolaget Media and Games Invest (MGI) visar starkare resultat än förväntat. Både Kepler Cheuvreux och Redeye har givit positiva kommentarer efter rapporten, vilket har lett till en uppgång för MGI:s aktie på 11 procent.

  • Kepler Cheuvreux upprepar köp av MGI:s aktier och ställer in riktkursen på 15 kronor.
  • Redeye betonar att det justerade EBITDA-resultatet var 20 procent högre än deras prognos och berömmer den höga organiska tillväxten på 16 procent.

Kepler Cheuvreux påpekar att de starka siffrorna från fjärde kvartalet ger stöd till en ökad vinstkonsensus med minst ett högt ensiffrigt procenttal för 2024. "Aktien kommer sannolikt att stärkas på samma sätt efter rapporten", skriver Kepler enligt Aktiellt.

Redeyes analys

Redeye framhäver att det justerade EBITDA-resultatet kom in 20 procent högre än vad analysföretaget hade prognostiserat. De är särskilt imponerade över den höga organiska tillväxten på 16 procent.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Positiva framtidsutsikter

"Det är också uppmuntrande att den starka tillväxten har fortsatt in i 2024, och ledningen uppger att den förväntar sig att återgå till tvåsiffrig organisk tillväxt under 2024. Vi förväntar oss att göra uppjusteringar av våra estimat efter rapporten", tillägger Redeye.

I ljuset av rapporten och analytikernas kommentarer har MGI:s aktier stigit med 11 procent till 12,88 kronor under förmiddagens handel.

Börskollen om MGI - Media & Games

MGI - Media & Games är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern M8G på First North. MGI - Media & Games verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 16306 st ägare hos Avanza samt 1587 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Media and Games Invest är verksamma inom spelindustrin. Koncernen är specialiserade inom digitala medier och spelutveckling, och verksamheten drivs via flertalet varumärken. Utöver huvudverksamheten återfinns ett stort fokus mot digitala lösningar och rådgivning för utveckling av sociala medier. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden, där kunderna består av privata aktörer.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MGI - Media & Games, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MGI - Media & Games

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MGI - Media & Games

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt