Microsofts säkerhetsmjukvara kan utredas av EU
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Microsofts säkerhetsmjukvara kan utredas av EU

Microsofts

Amerikanska teknikjätten Microsoft kan stå inför en ny utredning från EU med avseende på konkurrensfrågor, denna gång gällande dess säkerhetsmjukvara. Enligt uppgifter som framkommit, undersöker EU-regulatorer om Microsoft hindrar kunder från att välja konkurrerande säkerhetsmjukvaror.

  • EU-regulatorer undersöker om Microsofts säkerhetsmjukvara Entra ID hindrar konkurrensen.
  • Microsoft tillåter inte kunder att byta ut Entra ID mot konkurrerande produkter när den är installerad.
  • Denna potentiella utredning kommer bara en dag efter att EU inledde en utredning om Microsofts investering i en fransk AI-startup.

Konkurrensfrågor kring Entra ID

Microsofts mjukvara Entra ID är i fokus för EU-regulatorernas undersökning. Entra ID erbjuds oftast som en del av ett paket med andra Microsoft-produkter, som Office 365. När Entra ID är installerad, tillåter inte Microsoft sina kunder att byta ut mjukvaran mot konkurrerande produkter, vilket kan uppfattas som ett konkurrenshämmande beteende.

Detta skriver The Information, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Andra utredningar mot Microsoft

Denna potentiella utredning kommer i skuggan av andra nyligen inledda utredningar mot teknikföretaget. Bara en dag tidigare började EU utreda Microsofts investering i den franska AI-startupen Mistral. Företaget har även tidigare granskats av EU, bland annat efter klagomål från Salesforce om att Microsofts produkt Teams hade en orättvis fördel eftersom den ingick fritt med Office-paketet.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Entra

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt