Millicoms skjuter i höjden efter stark rapport och höjd prognos
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Millicoms skjuter i höjden efter stark rapport och höjd prognos

Millicoms

Millicoms aktie har haft en stark utveckling de senaste dagarna efter att företaget presenterade en positiv rapport och höjde sin kassaflödesprognos för perioden 2022 till 2024. Aktien ökade med nästan 11 procent i går och fortsatte att klättra med ytterligare 3 procent idag.

  • Millicoms aktie steg med nästan 11 procent i går och fortsätter att klättra idag med över 3 procent till 184,45 kronor.
  • Flera analyshus har justerat sina riktkurser för Millicom uppåt i ljuset av den starka rapporten och den höjda kassaflödesprognosen.
  • Atlas Investissements, som äger 29 procent av Millicom, har bidragit till ett ökat fokus på kassaflödet, enligt Kepler Cheuvreux.

Reaktioner från analyshus

Handelsbanken konstaterade i en rapportkommentar att Millicoms marknader uppvisar tydliga förbättringar och att företaget gynnas av kostnadsbesparingar via Everest-programmet. Banken upprepar sin korta rekommendation "behåll" och den långsiktiga rekommendationen "market perform", med en riktkurs på tre års sikt på 245 kronor.

Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation för Millicom och höjer sin riktkurs till 235 kronor. Företaget skriver att Atlas Investissements förvärv av en andel i Millicom har lett till ett tydligt fokus på kassaflödet. Kepler Cheuvreux har också höjt sitt estimat för det fria kassaflödet under 2024 med 20 procent.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Övriga riktkurser

HSBC har höjt sin riktkurs för Millicom till 230 kronor och uppgraderat sin rekommendation från "behåll" till "köp". Carnegie har också höjt sin riktkurs för Millicom till 260 kronor och upprepar sin köprekommendation.

Börskollen om Millicom

Millicom är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIGO SDB på Large Cap. Millicom verkar inom sektorn Telekommunikation och aktien har 26660 st ägare hos Avanza samt 6555 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Millicom är verksamma inom telekommunikation. Bolaget arbetar som mobiloperatör med särskild inriktning mot tillväxtmarknader. Tjänsterna som erbjuds inkluderar huvdusakligen tjänster inom mobil, tv och bredband, samt tillhörande tilläggstjänster. Verksamhet återfinns på global nivå, främst inom till Sydamerika, Afrika och Asien, där leverans sker via bolagets varumärken Tigo, Bima och Zintel. Bolaget har sitt huvudkontor i Bertrange, Luxemburg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Millicom, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Millicom

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt