Minoritetsägare i Awardit vill ha mer betalt – motsätter sig Polaris miljardbud
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Minoritetsägare i Awardit vill ha mer betalt – motsätter sig Polaris miljardbud

Minoritetsägare

En grupp minoritetsägare till Awardit, ett lojalitetsprogramsbolag, uttrycker sitt motstånd mot riskkapitalbolaget Polaris bud på företaget. Trots att budet ligger på 132 kronor per aktie, vilket värderar Awardit till 1,1 miljarder kronor, anser minoritetsägarna att budet är för lågt, enligt Di.

  • Polaris bud på Awardit möter motstånd från en grupp minoritetsägare.
  • Minoritetsägarna, med en kontrollerande andel på över 10 procent av aktierna, anser att budet är för lågt.

Minoritetsägarna, som tillsammans kontrollerar omkring 15 procent av Awardit, motsätter sig budet. "Med den tillväxt vi ser framåt tycker vi att bolaget borde värderas till klart högre multiplar", säger Anders Wright, förvaltare på Consensus, som äger runt 3,5 procent av Awardit.

Minoritetens inflytande

Vid ett bud behöver ägarna kontrollera minst 10 procent av aktierna för att kunna säga nej. I detta fall har minoriteten samlat en så kallad ”corner” och har därmed möjlighet att påverka utfallet av affären.

"De vet om att vi tycker att budet är för lågt, men vi har inte satt i gång någon förhandling", säger Wright till Di.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Budets framtid

Acceptperioden för Polaris bud på Awardit sträcker sig från den 26 mars till den 17 maj. Enligt uppgifter kontrollerar det konsortium som önskar köpa upp Awardit cirka 49,4 procent av kapital och röster. Framtiden för budet är därmed ännu osäker och vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga.

Börskollen om Awardit

Awardit är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AWRD på First North. Awardit verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1259 st ägare hos Avanza samt 361 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Awardit erbjuder belöningssystem till företag, innehållande exempelvis kundklubbar, lojalitetsprogram, motivationsprogram, poängvalutor och poängshoppar. Tekniken utgår ifrån bolagets molnbaserade plattform som tillhandahålls som en webbdistribuerad tjänst. Bolagets tjänst används främst för att förbättra kundrelationer, både inom segmenten B2B och B2C. Awardit grundades under 1999 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Awardit, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Awardit

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Awardit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt