Mips: Stabilt bolag – men till hög värdering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Mips: Stabilt bolag – men till hög värdering

Mips:

Hjälmsäkerhetsbolaget Mips uppvisar en stark affärsmodell, en efterfrågad produkt och ett framstående varumärke. Dock varnar Placera för bolagets höga värdering och ger en neutral rekommendation. Potentialen för ökad penetrationsgrad inom cykelhjälmsmarknaden och expansion till nya marknader som bygg- och motorcykelhjälmar finns, men risker såsom prispress och patentutmaningar kan potentiellt påverka framtida intjäning.

  • Mips har en stark affärsmodell och efterfrågade produkter men bolagets värdering anses vara hög.
  • Potential för expansion finns, men risker såsom prispress och patentutmaningar kan påverka framtida intjäning.
  • Placera rekommenderar att avvakta med investering eller att sälja.

Mips, det framstående bolaget inom hjälmsäkerhet, har lyckats leverera under optimala marknadsförhållanden. Bolaget har en etablerad och framgångsrik affärsmodell, en produkt som efterfrågas på marknaden och ett starkt varumärke. Men trots dessa styrkor, varnar Placera för att bolagets värdering är för hög i förhållande till dess vinst.

Risker och möjligheter

Även om penetrationsgraden inom cykelhjälmsmarknaden fortfarande är låg, vilket indikerar en potential för fortsatt tillväxt, finns det risker som kan påverka bolagets framtida vinstökning. Bland dessa risker finns prispress från kunder, ökad konkurrens och framtida patentutmaningar. På Börskollen anser vi att det är viktigt att noggrant överväga dessa faktorer innan en investeringsbeslut fattas.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rekommendation från Placera

Placera ger en neutral rekommendation för Mips och menar att det kan vara bäst att avvakta med investering eller till och med sälja. "Bolaget är visserligen bra, men aktien för dyr", skriver Placera. Denna bedömning speglar den nuvarande svårigheten att skilja mellan bolagets prestation och aktiens värdering på marknaden.

Börskollen om Mips

Mips är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MIPS på Large Cap. Mips verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 14952 st ägare hos Avanza samt 2463 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

MIPS är specialiserade inom utveckling av hjälmbaserad säkerhet. Bolagets MIPS Brain Protection System (BPS) skyddar mot rotationsrörelser och sneda träffar mot användarens huvud. Produkten integreras i befintliga hjälmar och kan användas av sportutövare samt i hjälmar för yrkesmässigt bruk. Största målgruppen är cyklister, motorcyklister, följt av de som använder hjälmar inom vintersporter. Bolaget grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Täby.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Mips, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mips

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Mips

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt