Mips (MIPS) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Mips (MIPS)

Mips aktie

MIPS är specialiserade inom utveckling av hjälmbaserad säkerhet. Bolagets MIPS Brain Protection System (BPS) skyddar mot rotationsrörelser och sneda träffar mot användarens huvud. Produkten integreras i befintliga hjälmar och kan användas av sportutövare samt i hjälmar för yrkesmässigt bruk. Största målgruppen är cyklister, motorcyklister, följt av de som använder hjälmar inom vintersporter. Bolaget grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Täby.

Mips Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt Mips går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i Mips är just nu 3.5 SEK per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning0.6%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

Mips Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som Mips. Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. Mips, som verkar inom sällanköpsvarorsektorn och finns på mid cap-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Finwire / Börskollen

C WorldWide Sweden Small Cap avyttrade Evolution Gaming och tog in Stillfront i augusti

Fonden C WorldWide Sweden Small Cap 1A steg 5 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,1 procent.

Addtech
Bilia
Evolution Gaming
+7
22 Sep 2020 08:19

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Mips

Mips

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerMIPS
ListaMid Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschFritid & Sport
Börsvärde15 494 MSEK
Omsättning279 MSEK
Vinst129 MSEK
P/E120.1
P/S42.4
Utdelning3.5 SEK
Direktavkastning0.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Mips

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Mips? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter