Mips (MIPS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Mips aktie

MIPS  

MIPS är specialiserade inom utveckling av hjälmbaserad säkerhet. Bolagets MIPS Brain Protection System (BPS) skyddar mot rotationsrörelser och sneda träffar mot användarens huvud. Produkten integreras i befintliga hjälmar och kan användas av sportutövare samt i hjälmar för yrkesmässigt bruk. Största målgruppen är cyklister, motorcyklister, följt av de som använder hjälmar inom vintersporter. Bolaget grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Täby.

Mips tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Fritid & Sport. Bolaget har ett börsvärde på 17 508 MSEK, en omsättning på 279 MSEK och med ett resultat på 149 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Mips

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Mips (MIPS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Mips aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern MIPS. Aktien har ett P/E-tal på 117.5 och P/S-tal på 44.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Mips utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Mips senaste utdelning är 3.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Mips Avanza – se aktiekurs idag

Se Mips senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Mips – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Mips.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Mips.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Mips

Mips

TickerMIPS
ListaMid Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschFritid & Sport
Börsvärde17 508 MSEK
Omsättning279 MSEK
Vinst149 MSEK
P/E117.5
P/S44.7
Utdelning3.5 SEK
Direktavkastning0.5%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Mips

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Mips? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter