Misslyckade projekt tynger spelbolaget – Rådet: Avvakta med investering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Misslyckade projekt tynger spelbolaget – Rådet: Avvakta med investering

Misslyckade

Ytterligare ett misslyckat spelprojekt belyser fortsatta problem inom Paradox Interactive. Trots att det har gått tre år sedan Fredrik Wester återvände som vd, kvarstår utmaningarna, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Ytterligare ett havererat spelprojekt på Paradox
  • Fredrik Wester har inte lyckats vända trenden
  • Affärsvärlden ger ett neutralt råd för aktien

Misslyckade projekt fortsätter

Paradox Interactive har stött på ännu ett bakslag med ett misslyckat spelprojekt, vilket understryker de utmaningar som företaget står inför. Trots Fredrik Westers återkomst som vd för tre år sedan, verkar problemen inom företaget kvarstå. Detta framgår i en analys publicerad av Affärsvärlden på tisdagen.

Analys och aktiepotential

Affärsvärlden ser en potentiell uppsida på 10 procent i Paradox-aktien på några års sikt, men uttrycker samtidigt sin oro över den nuvarande utvecklingen inom företaget. I sin slutsats skriver tidningen: "Vi är fortsatt oroade över utvecklingen i Paradox och bolagets medgrundare, största ägare och vd Fredrik Wester borde ha ett och annat att fundera över."

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd

Givet de utmaningar som Paradox står inför, ger Affärsvärlden ett neutralt råd angående aktien. Detta indikerar att det kan finnas potential, men att riskerna också är betydande. Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om viktiga händelser inom företaget.

Börskollen om Paradox Interactive

Paradox Interactive är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PDX på First North. Paradox Interactive verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 13431 st ägare hos Avanza samt 2479 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Paradox Interactive är en spelutvecklare särskilt inriktade mot utveckling av strategiska spel. Exempel på spel som bolaget utvecklat inkluderar Cities, Skylines, Europa Universalis och Crusader Kings. Bolaget grundades 1998 och har sedan etableringen tagit fram en produktportfölj som idag används på global nivå. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Paradox Interactive, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Paradox Interactive

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Paradox Interactive

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt