Mönsterkortsföretaget – en god långsiktig investering enligt Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mönsterkortsföretaget – en god långsiktig investering enligt Di

Mönsterkortsföretaget

Mönsterkortsföretaget NCAB:s aktie kan vara värt att hålla fast vid trots en relativt blygsam 11 procent avkastning det senaste året. Dagens industri menar att företaget fortfarande besitter de kvaliteter som krävs för att bli en börsjätte. Dessutom tyder tecken på att affärsklimatet förbättras, vilket kan innebära en ljusare framtid för aktieägare.

För ett år sedan identifierade Dagens industri NCAB som ett bolag med potential att bli en stor aktör på börsen. Men med en avkastning på endast 11 procent under det senaste året, trots en i stort sett stillastående börs, har resultatet varit mindre än förväntat.

NCAB:s styrkor och framtidspotential

Trots detta anser Dagens industri att NCAB:s aktie fortfarande är värd att äga. Anledningen till detta är att bolaget har en stabil orderingång och behåller de kvaliteter som tidigare imponerade på analytikerna. Dessa inkluderar en strukturell tillväxt inom mönsterkortsmarknaden, en kapitalsnål affärsmodell, och potentialen för betydande hävstång när nya försäljningsbolag integreras.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analysens slutsats

Dagens industri förklarar i sin analys att NCAB:s aktie inte är billig, men kvalitet har sitt pris. Med andra ord, trots en högre prislapp, tror tidningen att NCAB:s aktie kan vara en god investering för den långsiktige placeraren.

Om NCAB Group

NCAB Group är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 5161st ägare hos Avanza samt 1175st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

NCAB Group är verksamma inom mönsterkortstillverkning. Mönsterkort används för kretskort och bland elektronisk utrustning. Idag utvecklar koncernen flera olika typer av mönsterkort, inkluderat flerlagerskort, radiovågskort, flexkort, samt metallbaskort. Verksamhet innehas på global nivå och kunderna återfinns huvudsakligen bland OEM- bolag samt industriella aktörer. Bolaget grundades ursprungligen 1993 och har sitt huvudkontor i Bromma.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NCAB Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien NCAB Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.