Musk till Kina – möte om självkörande bilar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Musk till Kina – möte om självkörande bilar

Musk

Teslas vd Elon Musk anlände på söndagen till Kina för att diskutera självkörande bilar. Under besöket träffade miljardären Kinas premiärminister.

Premiärminister Li Qiang sade till Musk att "Kinas storskaliga marknad kommer alltid vara öppen för utlandsfinansierade företag", enligt det statliga tv-bolaget CCTV.

Enligt kinesiska statsmedier hade Musk även ett möte med Kinas råd för främjande av internationell handel, "för att diskutera nästa steg i samarbete och andra ämnen".

Det är Musks andra besök i landet – som är världens största elbilsmarknad – under knappt ett år. Besöket i Kina sammanfaller med priskriget mellan företag som försöker ta sig fram på den konkurrensutsatta elbilsmarknaden.

Enligt rapporter är Musks resa vigd åt möten med kinesiska tjänstemän om möjligheten att ta Teslas självkörande teknik (FSD) till den lokala marknaden.

Kinas biljätte BYD, "Build Your Dreams", slog Tesla under fjolårets fjärde kvartal, och blev världens största försäljare av elbilar. Under årets första kvartal återtog Tesla titeln. BYD är dock fortsatt i topp på hemmamarknaden.

Tesla kommer att ha självkörande teknik tillgänglig för kinesiska kunder "väldigt snart", meddelade Musk på plattformen X tidigare i april.

Reglerna kräver fortfarande att föraren har händerna på ratten.

Elbilsjätten är inne i en turbulent tid och brottas med svaga försäljningssiffror, hård konkurrens från kinesiska elbilar och prispress. Tidigare i april fick över tio procent av arbetsstyrkan gå på grund av nedskärningar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt