NCC kämpar med låga marginaler
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

NCC kämpar med låga marginaler

NCC

Byggbolaget NCC har haft svårigheter att upprätthålla marginalerna på sin byggverksamhet över 3 procent de senaste åren, enligt en analys från Affärsvärlden. Tidningen förutspår att denna trend kan fortsätta de kommande åren, trots en potentiell aktieökning på 44 procent. Affärsvärlden varnar också för risker kopplade till fastighetsutvecklingsaffären.

Affärsvärlden rapporterar att NCC:s aktie har varit under press och att det finns en potential för en ökning på 44 procent inom de närmaste åren. Trots detta, har byggbolaget haft svårt att hålla marginalerna på sin byggverksamhet över 3 procent under de senaste åren. Affärsvärlden antyder att framtida framsteg kan vara begränsade.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Den osäkra framtiden för fastighetsutvecklingsaffären

Tidningen pekar också på risker kopplade till NCC:s fastighetsutvecklingsaffär. Dessa risker inkluderar osäkerhet kring kostnader och problem som kan uppstå när fastighetspriserna sjunker och uthyrningsmarknaden försämras. "Den stora risken är att marknaden underskattar vilka mer svårberäkneliga kostnader och problem som kan uppstå inom fastighetsutvecklingsaffären när fastighetspriserna faller och uthyrningsmarknaden försämras. Det är risker som inte riktigt fångas i vår värdering", skriver Affärsvärlden.

Enligt tidningen har denna viktiga vinstdrivare en lång svacka framför sig, med bara ett projekt som har startat under det senaste året. "Vi väljer därför att ändå stanna med ett neutralt råd", avslutar Affärsvärlden sin analys.

Om NCC

NCC är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 15579st ägare hos Avanza samt 3616st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

NCC är en bygg- och fastighetsutvecklare. Störst verksamhet innehas inom utvecklingen av kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader. Övriga projekt innefattar väg och anläggning, infrastruktur och underhåll. Bolaget bedriver verksamhet inom ett flertal marknader i Norden och Europa, där kunderna återfinns bland små- och medelstora företagskunder inom varierande branscher. Huvudkontoret är beläget i Solna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NCC

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NCC

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt