Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NCC:s

NCC:s kvartalsrapport överträffar förväntningarna

Byggbolaget NCC presenterade en stark rapport för det tredje kvartalet, överträffande marknadens förväntningar. Dock föll orderingången mer än vad analytiker hade förutsett, vilket ledde till en nedgång i aktiepriset.

Enligt Modular Finance sjönk NCC:s orderingång med 16,6 procent jämfört med samma period föregående år, vilket var 11 procent lägre än analytikernas genomsnittliga prognos.

Vd:n tonar ner betydelsen av orderingång

Vid ett besök i Di TV avfärdade NCC:s vd Tomas Carlsson det svaga utfallet av orderingången. Carlsson menade att man inte bör överanalysera resultaten från ett enskilt kvartal. "Den minskning vi ser är på anläggningsverksamheten i affärsområdet Infrastructure. Det beror ibland på att man har haft ett större projekt, vilket vi hade i fjol. Egentligen är vi på en ganska normal nivå", förklarade han.

Carlsson poängterade även att den minskade orderingången inte bör ses som ett tecken på minskad efterfrågan. "Det finns inget stöd i siffrorna för det", sade han.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marknadens reaktion på rapporten

NCC:s aktiepris sjönk med 4,6 procent i samband med offentliggörandet av rapporten. Detta trots att bolagets ekonomiska resultat överträffade marknadens förväntningar.

Om NCC

NCC är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 15579st ägare hos Avanza samt 3616st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

NCC är en bygg- och fastighetsutvecklare. Störst verksamhet innehas inom utvecklingen av kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader. Övriga projekt innefattar väg och anläggning, infrastruktur och underhåll. Bolaget bedriver verksamhet inom ett flertal marknader i Norden och Europa, där kunderna återfinns bland små- och medelstora företagskunder inom varierande branscher. Huvudkontoret är beläget i Solna.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om NCC

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien NCC

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.