Neutral rekommendation för Alfa Laval
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Neutral rekommendation för Alfa Laval

Neutral

Industribolaget Alfa Laval får en neutral rekommendation från den betrodda investeringsplattformen Placera. Trots att bolaget har starka marknadspositioner och gynnas av flera hållbarhetstrender, påpekar Placera att det finns kortsiktiga utmaningar som kan påverka aktiens prestanda.

Alfa Laval, som är ett ledande företag inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, handlas för närvarande till ett pris-och vinstförhållande (P/E-tal) på 23 för innevarande år. Enligt prognoserna kommer detta att sjunka till 19 nästa år, förutsatt att alla förväntningar uppfylls. “Det är ingen direkt fynd men det ska det heller inte vara i ett bolag med marknadspositioner i världsklass och med vind i ryggen från många hållbarhetsrelaterade trender", skriver Placera.

Kortsiktiga utmaningar

Placera pekar dock på några kortsiktiga utmaningar som kan påverka Alfa Lavals aktieprestanda. Bland dessa utmaningar nämns en avmattning inom byggsektorn och värmepumpsmarknaden. Dessa faktorer kan potentiellt dämpa bolagets tillväxt på kort sikt.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral syn på aktien

Sammanfattningsvis ger Placera en neutral syn på Alfa Lavals aktie. "Vi landar i en neutral syn på aktien, såvida man inte har en väldigt lång investeringshorisont", konkluderar Placera. Detta betyder att aktien kan vara ett bra val för långsiktiga investerare som kan hantera potentiella kortsiktiga svängningar.

Om Alfa Laval

Alfa Laval är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 23071st ägare hos Avanza samt 6911st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Alfa Laval är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade som leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar för värmeöverföring, separering och flödeshantering. Exempel på produkter är kontrollsystem, analytiska instrument samt valvar och pumpsystem. Lösningarna används huvudsakligen bland industriella aktörer på global nivå. Bolaget kom ursprungligen till under 1883 och har idag sitt huvudkontor i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alfa Laval

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alfa Laval

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt