Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Neutral

Neutral rekommendation för Alfa Laval

Industribolaget Alfa Laval får en neutral rekommendation från den betrodda investeringsplattformen Placera. Trots att bolaget har starka marknadspositioner och gynnas av flera hållbarhetstrender, påpekar Placera att det finns kortsiktiga utmaningar som kan påverka aktiens prestanda.

Alfa Laval, som är ett ledande företag inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, handlas för närvarande till ett pris-och vinstförhållande (P/E-tal) på 23 för innevarande år. Enligt prognoserna kommer detta att sjunka till 19 nästa år, förutsatt att alla förväntningar uppfylls. “Det är ingen direkt fynd men det ska det heller inte vara i ett bolag med marknadspositioner i världsklass och med vind i ryggen från många hållbarhetsrelaterade trender", skriver Placera.

Kortsiktiga utmaningar

Placera pekar dock på några kortsiktiga utmaningar som kan påverka Alfa Lavals aktieprestanda. Bland dessa utmaningar nämns en avmattning inom byggsektorn och värmepumpsmarknaden. Dessa faktorer kan potentiellt dämpa bolagets tillväxt på kort sikt.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral syn på aktien

Sammanfattningsvis ger Placera en neutral syn på Alfa Lavals aktie. "Vi landar i en neutral syn på aktien, såvida man inte har en väldigt lång investeringshorisont", konkluderar Placera. Detta betyder att aktien kan vara ett bra val för långsiktiga investerare som kan hantera potentiella kortsiktiga svängningar.

Om Alfa Laval

Alfa Laval är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 23071st ägare hos Avanza samt 6911st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Alfa Laval är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade som leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar för värmeöverföring, separering och flödeshantering. Exempel på produkter är kontrollsystem, analytiska instrument samt valvar och pumpsystem. Lösningarna används huvudsakligen bland industriella aktörer på global nivå. Bolaget kom ursprungligen till under 1883 och har idag sitt huvudkontor i Lund.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Alfa Laval

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alfa Laval

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.