Alfa Laval (ALFA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Alfa Laval aktie

ALFA  

Alfa Laval är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade som leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar för värmeöverföring, separering och flödeshantering. Exempel på produkter är kontrollsystem, analytiska instrument samt valvar och pumpsystem. Lösningarna används huvudsakligen bland industriella aktörer på global nivå. Bolaget kom ursprungligen till under 1883 och har idag sitt huvudkontor i Lund.

Alfa Laval tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 126 047 MSEK, en omsättning på 46 949 MSEK och med ett resultat på 3 982 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Alfa Laval

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Alfa Laval (ALFA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Alfa Laval aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ALFA. Aktien har ett P/E-tal på 31.7 och P/S-tal på 3.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Alfa Laval utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Alfa Laval senaste utdelning är 5.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Alfa Laval Avanza – se aktiekurs idag

Se Alfa Laval senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Alfa Laval – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Alfa Laval.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Alfa Laval.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Alfa Laval

Alfa Laval

TickerALFA
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde126 047 MSEK
Omsättning46 949 MSEK
Vinst3 982 MSEK
P/E31.7
P/S3.2
Utdelning5.5 SEK
Direktavkastning1.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Alfa Laval

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Alfa Laval? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter