Neutralt råd för finska hissjätten – trots stor framgång på den kinesiska marknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Neutralt råd för finska hissjätten – trots stor framgång på den kinesiska marknaden

Neutralt

Det finska hissbolaget Kone, som är Finlands tredje största börsbolag, har haft stor framgång på den kinesiska marknaden tack vare det omfattande bostadsbyggandet i landet. Kone är nu den största tillverkaren av hissar i Kina, ett faktum som antingen kan ses som en risk eller en möjlighet beroende på hur man ser på företagets exponering på den kinesiska marknaden, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Kone är nu den största tillverkaren av hissar i Kina, tack vare det intensiva bostadsbyggandet i landet.
  • Affärsvärlden ser en potentiell ökning med 22 procent för Kones aktie på ett par års sikt.
  • Trots detta ger tidningen ett neutralt råd för aktien, då de inte anser att värderingen är tillräckligt låg i jämförelse med historiska värden och konkurrenter.

Framtidsutsikter för Kone

Affärsvärlden skriver att huruvida man ser Kones exponering i Kina som en risk eller möjlighet i stort sett avgör hur man ser på företagets aktie. Tidningen ser en potentiell ökning med 22 procent för Kones aktie på ett par års sikt i sitt huvudscenario.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rådgivning från Affärsvärlden

Trots den positiva utsikten för Kone i Kina, ger Affärsvärlden ett neutralt råd för aktien. De menar att aktiens värdering inte är tillräckligt låg i jämförelse med historiska värden och konkurrenter för att motivera ett köpråd.

"Vi tycker inte att värderingen är tillräckligt låg kontra historik och konkurrenter för att locka oss till ett köpråd. Vi stannar därför vid ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om KONE

KONE är ett bolag från Finland och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 1657st ägare hos Avanza samt 40339st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Kone är en tillverkare av hissar, rulltrappor och automatiska dörrar. Exempel på övriga tillhörande produkter som bolaget tillhandahåller innefattar bommar, dockningssystem och trafikgrindar. Idag vidaresäljs bolagets produkter inom samtliga globala regioner via auktoriserade återförsäljare. Kone grundades ursprungligen 1910 och har sitt huvudkontor i Esbo.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om KONE

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien KONE

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt