Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Neutralt

Neutralt råd för Ogunsen – fortsatt stora utmaningar för bemanningssektorn

För bemannings- och rekryteringsmarknaden har utmaningarna varit påtagliga. Ogunsen, som upplevde ett rekordår 2022, har sett sina marginaler pressas. Aktien är för närvarande lågt värderad, vilket speglar framtidsosäkerheten. Detta rapporteras av Affärsvärlden i en analys.

Enligt Affärsvärldens huvudscenario finns det potentiellt en uppsida på 32 procent för aktien över de kommande åren. Trots detta har Ogunsen svårt att skaka av sig osäkerheten som råder på marknaden.

En cyklisk verksamhet med risker

Affärsvärlden beskriver Ogunsen som ett allmänt välskött företag. Men det understryks även att verksamheten är cyklisk till sin natur. Det innebär att det kan bli sämre innan det blir bättre. I sin slutsats behåller Affärsvärlden sitt neutrala råd för aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kritiskt läge för bemannings- och rekryteringsindustrin

Bemannings- och rekryteringsindustrin står inför en rad utmaningar. Ogunsens fall illustrerar detta tydligt. Trots företagets starka prestationer 2022 har marginalerna pressats och aktien är lågt värderad. Detta reflekterar den osäkerhet som finns för framtiden.

Om Ogunsen

Ogunsen är ett bemanningsbolag. Idag har bolaget specialisering främst inom uthyrning av arbetskraft till bank- och finanssektorn. Bolagets verksamhet är huvudsakligen fokuserad mot uthyrning, rekrytering och karriärvägledning vid större företagsomstruktureringar. Störst verksamhet innehas inom svenska storstäder. Bolaget grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Ogunsen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ogunsen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.