Nexar förlänger optionsavtal och inleder samarbete i Mellanöstern
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nexar förlänger optionsavtal och inleder samarbete i Mellanöstern

Nexar

Realityformat-bolaget Nexar har nyligen valt att förlänga ett exklusivt optionsavtal med tv-mediabolaget Say N See, baserat i Abu Dhabi. Avtalet, som kan förlängas ytterligare, ger Say N See rätten att inom tre månader förvärva rättigheterna till Nexars tv-format Football Dreamz. Nexar har också ingått ett samförståndsavtal med Charisma Group International, dotterbolag till Say N See.

  • Nexar förlänger optionsavtalet med Say N See med tre månader, med möjlighet till ytterligare förlängning.
  • Optionsavtalet ger Say N See rätten att förvärva Nexars tv-format Football Dreamz på arabiska.
  • Nexar ingår också ett samförståndsavtal med Charisma Group International, dotterbolag till Say N See.

Optionsavtalet ger Say N See en exklusiv rättighet att förvärva rättigheterna till Nexars tv-realityformat Football Dreamz på arabiska i en rad länder i Mellanöstern och Nordafrika. Enligt Nexars vd Joachim Kamph kan optionsperioden förlängas beroende på resultatet av pågående diskussioner med ledande tv-mediebolag.

Samförståndsavtalet med Charisma Group International

Utöver optionsavtalet har Nexar också ingått ett så kallat MoU-avtal (Memorandum of Understanding) med Charisma Group International. Avtalet syftar till att utvärdera möjligheten till ett gemensamt bolag tillsammans med tv-mediebolag och privata investerare i Mellanöstern.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Nexars framtida planer

Nexar har ingen plan på att släppa utvecklingen av Football Dreamz. I stället kommer de att sälja en licens av konceptet i utvalda länder i regionen. Om det gemensamma bolaget blir en realitet, kommer Nexar inte att bidra med kapital. Istället kommer de att tillföra utveckling av premium tv-innehåll/format, management, produktionsresurser, klubbnätverk och spelarförmedlingsverksamhet.

Nexar har diskussioner om Football Dreamz i många afrikanska länder, i Mellanöstern och på andra marknader.

Börskollen om Nexar Group

Nexar Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NXAR på NGM. Nexar Group verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1195 st ägare hos Avanza samt 513 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nexar är ett företag som utvecklar Tv-format, främst inom fotboll men också andra sportgrenar. Bolaget arbetar även med spelarmanagement för unga fotbollsspelare främst från Afrika. Bolaget har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, bland annat reality-programmet Football Dreamz. Nexar grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Sverige.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nexar Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nexar Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nexar Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt