Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NFO

NFO Drives förblir ett spännande tillväxtbolag – trots motgångar i Q3

Industribolaget NFO Drives upplevde en motgång i sin tillväxtplan under det tredje kvartalet, men det finns inga skäl att avfärda företaget ännu. Affärsvärlden presenterade denna analys under tisdagen, och ser en god potential för bolagets tillväxt inom de kommande åren.

Analytiker från Affärsvärlden menar att NFO Drives, trots tredje kvartalets utmaningar, har en mycket intressant framtid framför sig. De ser en potential för en 35 procentig tillväxt i aktien på sikt och tyder på att bolaget har mycket som talar för dess framgång.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

NFO Drives - en attraktiv investering?

Enligt Affärsvärldens analys så har NFO Drives alla förutsättningar för att blomstra. Med stigande bruttomarginaler och minskade produktutvecklingskostnader kan bolaget förbättra sin lönsamhet samtidigt som det växer.

Aktien kan vara av intresse för investerare som är beredda att ta vissa risker och som har en långsiktig investeringshorisont. Trots de nyligen upplevda motgångarna behåller Affärsvärlden sitt neutrala råd om NFO Drives, vilket tyder på deras tro på bolagets framtida potential.

Om NFO Drives

NFO Drives är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 627st ägare hos Avanza samt 259st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

NFO Drives utvecklar frekvensomformare som används för motorstyrning av elmotorer. Bolagets patenterade teknik avser skapa en energieffektiviserande produkt som skall kunna användas i diverse maskiner för att optimera motorns varvantal och således minska energiförbrukningen. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden, med en på sikt växande europeisk marknad. Bolaget grundades 1996 och har sitt huvudkontor i Karlshamn.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om NFO Drives

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien NFO Drives

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.